23
Mar, Apr

Foto: brasovtv.com

Eveniment

Alarmă cod roșu de intervenție. Desfășurare impresionantă de forțe. Incediu pe calea ferată! O locomotivă a luat foc în cel mai lung tunel din România. Cel dintre localitățile Teliu și Întorsura Buzăului, care se întinde pe aproape 4,4 kilometri. 

Zeci de echipaje de intervenție, sute de pompieri, polițiști, jandarmi, medici, voluntari. Toți au intervenit pentru a salva cele 15 victime. Din fericire, acțiunea a făcut parte dintr-un exercițiu tactic al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Covasna.

Principalele obiective ale exerciţiului au fost verificarea viabilităţii Concepţiei specifice privind planificarea, pregătirea, organizarea şi desfăşurarea acţiunilor de intervenţie la tuneluri feroviare, testarea capacităţii de răspuns coordonat al tuturor componentelor de la nivel judeţean cu atribuţii în gestionarea situaţiilor de urgenţă, pregătirea psihologică a efectivelor pentru cunoaşterea modului de comportare pe timpul acţiunilor de intervenţie în astfel de situaţii, antrenarea personalului participant la exerciţiu, verificarea modului de organizare a cooperării între forţele participante la exerciţiu şi stabilirea căilor de îmbunătăţire a acestei activităţi.        

FOTO ISU COVASNA:

 

Articole sugerate

 

 

 


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: