20
Sâm, Apr

sursa foto: ARHIVA

Eveniment

Totul a început în luna februarie, în urma unei anchete jurnalistice a postului de televiziune Brașov TV. După dezvăluirile făcute în exclusivitate, sub rezerva anonimatului, în urma unui scandal sexual din casa de copii din Victoria, informațiile au ajuns la polițiști și procurori, a început ancheta, urmărirea penală, iar acum a sosit momentul trimiterii în judecată.

O fostă educatoare a centrului de plasament din Victoria va da socoteală în fața legii sub acuzația de act sexual cu un minor, în cazul unui băiat de 16 ani și jumătate, dar și pentru două tentative la această infracțiune. În cazul inculpatei este instituită măsura controlului judiciar. ,,A fost trimis în judecată, totodată, și directorul centrului de plasament din Victoria pentru omisiunea înregistrării de îndată a organelor de Poliție cu privire la faptele de care a luat cunoștință. A fost trimisă în judecată și o altă persoană, cu care inculpata principală se afla în relații de concubinaj, pentru influențarea declarațiilor, asta din cauză că, prin amenințare, a încercat să o determine pe una dintre persoanele vătămate (n.r. băiatul de 16 ani și jumătate) să-și retragă plângerea’’, a explicat, pentru BrașovTV.com, prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul pentru Minori și Familie din Brașov, Daniel-George Dancă.

,,Prin activitățile întreprinse de polițiștii din orașul Victoria, dosarul fiind preluat ulterior de polițiștii Biroului de Investigații Criminale, s-a reușit, într-o perioadă relativ scurtă, să se formuleze propuneri concrete împotriva a trei persoane implicate, dosarul fiind înaintat procurorilor Parchetului de pe lângă Tribunalul pentru Minori și Familie din Brașov’’, a explicat, pentru BrașovTV.com, purtătorul de cuvânt al Poliției Brașov, agent șef adjunct Gabriela Dinu.

Directorul centrului de plasament din Victoria, Szekeres Janos, nu a fost de găsit la telefonul mobil, în ciuda apelurilor repetate, pentru un punct de vedere. Nici fosta angajată a centrului, nici concubinul ei nu au putut fi contactați pentru reacții. Dosarul penal deschis în acest caz este în fază de Cameră preliminară la Judecătoria Făgăraș. Inculpații beneficiază de prezumția de nevinovăție până când magistrații vor pronunța sentința definitivă.


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: