25
Joi, Apr

Eveniment

La începutul lunii viitoare, Spitalul din Săcele va fi redeschis. Unitatea sanitară nu mai funcționează din 2011. Din noiembrie 2016, autoritățile locale început demersurile pentru reluarea activității. În primă fază va funcționa doar partea de ambulatoriu, iar în câteva luni vor fi disponibile alte 7 secții.

A fost făcut cel mai important pas! Avizul de funcționare, eliberat de către ministerul sănătății este favorabil. Așadar Spitalul  din Săcele va putea fi redeschis în cel mai scurt timp. Totuși, autoritățile mai așteaptă și ultimul aviz, din partea Direcției de Sănătate Publică. Chiar și așa, unitatea sanitară este pregătită pentru primirea pacienților. Clădirea a fost renovată, aparatura va fi schimbată, iar medicii sunt gata să înceapă lucrul. „În primă fază, primele trei patru luni de zile va fi pe regim ambulatoriu și spitalizare de zi. Ulterior, peste trei patru luni de zile, spitalizare continuă unde avem aprobare de la minister de 50 de paturi ” a declarat Virgil Popa,  primar Municipiul Săcele.



Bugetul estimat pentru redeschiderea spitalului este de 1 milion 400 de mii de lei. Din această sumă 600 de mii de lei sunt destinații pentru investiții în echipamente, iar 800 de mii de lei pentru buna funcționare. După redeschidere, spitalul va avea 7 specializări, chirurgie, pediatrie, pneumologie, medicină internă, cardiologie, ginecologie și oftalmologie. La spitalul din Săcele vor fi angajați în total 12 medici în diverse specializări.

Articole sugerate


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: