28
Joi, Mar

sursa foto: ARHIVA

Eveniment

Ministerul Educației Naționale a pus la dispoziția celor implicați în Evaluarea Națională, în vederea semnalării unor posibile disfuncționalități în derularea acestui examen, linia TELVERDE 0800801100 (număr de telefon apelabil gratuit).

Potrivit unui comunicat al MEN, numărul de telefon este disponibil pe toată durata desfășurării examenului. Între orele 8,00 — 16,00 (luni — joi) și 8,00 — 14,00 (vineri).

Potrivit reprezentanților Ministerului Educației Naționale, la examen s-au înscris 144.890 de candidați. Copiii susțin luni, proba la Limba și literatura română. Testul la Matematică va avea loc miercuri, 21 iunie. Elevii aparținând minorităților naționale care au urmat cursurile gimnaziale în limba maternă vor susține proba scrisă la Limba și literatura maternă joi, 22 iunie.

Afișarea primelor rezultate este programată în data de 26 iunie, până la ora 16,00. Contestațiile pot fi depuse în aceeași zi, până la ora 20,00. Rezultatele finale vor fi comunicate în data de 30 iunie în centrele de examen, dar și la adresa evaluare.edu.ro.


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: