20
Sâm, Apr

Eveniment

Trupe celebre din România, dar și artiști de renume din țară și străinătate vor crea o atmosferă unică la Vibrate! Festival. 

Seara de vibrate!festival începe, vineri seara, de la ora 19.00, în Tipografia Tea & Coffee House, cu „Dialoguri cu şi despre muzică”, cu Shiry Rashkovsky, profesor de violă la Royal Holloway, Universitatea din Londra, dar şi un excelent solist, cu nenumărate concerte pe scene internaţionale.
 
Seara se încheie în Kruhnen Musik Halle, unde, de la ora 22.00, îi veţi putea asculta pe cei de la Subcarpaţi, în concertul cărora vor răsuna şi notele clasice, căci alături de ei vor fi membri ai vibrate!festival Superstrings Orchestra. Despre Subcarpați, The Guardian spunea că este „un mix exploziv între vechi şi nou. O combinaţie eclectică ce aduce împreună melancolia specifică pieselor folk româneşti şi cântecelor de unitate, instrumente tradiţionale şi ritmuri de trip-hop, dubstep, hip-hop şi dancehall”

Sâmbătă, 17 iunie, vibrate!festival se reîntoarce în Kruhnen Musik Halle, de la ora 19.00. Anul acesta, despre „Ritmurile inimii” vor cânta vibrate!festival Superstrings Orchestra, Valeriy Sokolov (vioară), Vlad Maistorovici (vioară), Shiry Rashkovsky (violă), Emma Rotomeza (violă), Pau Codina (violoncel). Alături de ei va fi soprana Teodor Gheorghiu, originară din Braşov, care a cunoscut faima pe scenele internaţionale. 

 
Duminică, 18 iunie, de la ora 11.00, la Centrul Multicultural al Universităţii Transilvania, Shiry Rashkovsky îi aşteaptă pe cei interesaţi la un masterclass de violă, în care va oferi câteva din secretele unei interpretări de excepţie.
 
Ediţia a III-a a vibrate!festival se încheie în notă clasică, într-un spaţiu clasic – la Sala Patria, unde braşovenii şi nu numai sunt aşteptaţi de la ora 19.00. Nota de neconvenţional va fi dată de programul serii, reunit sub titlul „Impuls întunecat”, în care, din nou, va cânta soprana Teodora Gheorghiu. Alături de ea vor mai fi Vlad Maistorovici (vioară), Shiry Rashkovsky (violă), Pau Codina (violoncel), Diana Ionescu (pian), Sam Armstrong (pian).
 
La toate concertele, elevii şi persoanele cu dizabilităţi, vor avea intrarea gratuită.
 
Biletele pentru concerte, care costă între 20 și 50 de lei, se pot achiziţiona de la Librăria Şt.O.Iosif sau online, de pe bilet.ro sau la faţa locului, înainte de eveniment.
 

Articole sugerate

 


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: