23
Mar, Apr

Adrian Veștea, președintele Consiliului Județean Brașov

Eveniment

Județul Brașov urmează să acceseze, pentru prima dată în istorie, fonduri europene cu care va fi modernizat un drum interjudețean ce facilitează legătura între Brașov și Sibiu. 

Proiectul de modernizare a „Drumului de sub munte” a trecut de prima fază de verificare la Agenția de Dezvoltare Regională (ADR) Centru de la Alba Iulia. Cererea de finanțare pentru proiectul „Modernizare drum interjudeţean DJ 104A, DJ 105C, DJ 105P – format din DJ104 A, km 0+000-45+000, DJ105 C, km 6+300-3+800, DJ 105P, km 0+000-3+800”, scrisă și depusă la ADR Centru de către echipa de specialiști ai Consiliului Județean Brașov, sub coordonarea administratorului public Daniel Gligoraș, a fost admisă, după verificarea administrativă și de eligibilitate în conformitate cu procedurile de evaluare. 

Având o lungime totală de 51,3 km, această arteră, formată din trei porțiuni de drumuri județene (DJ 104A, DJ 105C, DJ 105P), străbate localitățile Șinca-Veche, Șercăița, Bucium, Mărgineni, Sebeș, Recea, Gura Văii, Lisa, Sâmbăta de Sus, Drăguș, Viștea de Sus, Victoria, Ucea de Sus și poate reprezenta o alternativă de transport la DN 1. Valoarea totală a proiectului este de 147.417.404,35 lei. 

După o muncă foarte serioasă a colegilor noștri am reușit să depunem un proiect bine făcut, care va primi finanțare. El urmează intre în etapa de verificare tehnico-economică, dar nu mai avem nicio emoție în privința accesării banilor. Astfel, în județul Brașov vom derula primul proiect de modernizare drumuri realizat cu fonduri europene. Desigur, nu ne vom opri aici și sperăm să avem același succes și cu drumul interjudețean Covasna – Brașov”, spune Adrian-Ioan Veștea, președintele Consiliului Județean Brașov. 

Articole sugerate


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: