19
Vin, Apr

Zsolt Vancza, alături de pietenii lui. SURSA: facebook

Eveniment

Un elev de 17 ani diagnosticat cu meningită bacteriană a murit la Spitalul de Pediatrie din Brașov, iar alţi şapte colegi de liceu ai tânărului sunt internaţi la Spitalul de Boli Infecţioase cu suspiciune de îmbolnăvire. Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Braşov a declanşat o anchetă.

Tânărul era elev la Liceul Silvic ”Nicolae Rucăreanu” din Braşov şi, potrivit unor surse apropiate familiei, în urmă cu o săptămână participase, alături de mai mulţi colegi, la o petrecere de majorat.

Imediat după stabilirea diagnosticului a fost declanşată o alertă epidemiologică, iar şapte colegi ai tânărului decedat au fost internaţi la Spitalul de Boli Infecţioase din Braşov cu suspiciune de meningită. Starea tinerilor este stabilă, fiind prelevate probe de laborator pentru confirmarea sau infirmarea meningitei bacteriene. Probele au fost trimise de urgenţă la Institutul ”Matei Balş” din Bucureşti.



Direcţia de Sănătate Publică Braşov a declanşat o anchetă în acest caz. ”Se face o anchetă în acest caz. Sunt suspiciuni de meningită la alte şapte persoane care sunt deja internate la Spitalul de Boli Infecţioase. Aşteptăm rezultatul analizelor de laborator“, a declarat Claudia Bularca, purtătorul de cuvânt al DSP Braşov.


Articole sugerate

 


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: