29
Vin, Mar

Eveniment

În spiritul "Anului participării comunitare" sâmbătă, 17 iunie, în Piața Libertății din Sfântu Gheorghe vor avea loc un recital muzical cu participarea publicului și un concert inedit de world music.

de la ora 19 publicul este așteptat la un flashmob cu percuții condus de Fekete Lovas Zsolt și Ádám Julcsi, iar de la ora 21 piața va răsuna de melodii de muzică balcanică presărate cu secvențe de jazz interpretate de formația Naked din Belgrad, Serbia. Evenimentul este organizat de Casa de Cultură Kónya Ádám cu sprijinul Muzeului Național Secuiesc.

La bătălia percuțiilor poate participa orice persoană interesată. În completarea instrumentelor asigurate la fața locului participanții pot aduce de acasă instrumente generatoare de ritm, de la cratiță și lingură de lemn până la tobe de jucărie sau chiar percuții adevărate.

Exercițiul de ritm se va realiza din piese și ritmuri învățate la fața locului, astfel participanții vor cunoaște experiența revigorantă a cântatului la tobe. Evenimentul nu este recomandat copiilor cu vârsta sub 12 ani.

Seara formația sârbă Naked va aduce ritmuri balcanice în piața centrală. Cvartetul este o trupă core revoluționară cu picioarele ferm ancorate într-un mix unic global de groove-uri urbane si balcanice amestecate cu muzică world și free-jazz. 

Articole sugerate


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: