24
Mie, Apr

Brasov TV

Eveniment

Elevii brașoveni, fruntași la cel mai important concurs de fizică. Echipele din orașul de la poalele Tâmpei au reușit să obțină mai multe premii la celebrul concurs NASA. După multe ore de muncă a venit și răsplata. Au primit diplomele oferite de organizatorii americani. Proiectele din domeniul fizicii realizate de elevii din Brașov, s-au dovedit a fi unele dintre cele mai bune din lume.

Elevii care au participat la concurs au avut de proiectat mici planete artificiale unde pot locui oameni. Au trebuit să găsească soluţii viabile pentru susținerea  vieţii, de la date tehnice până la cele de convieţuire şi organizare socială.  Braşovenii au reuşit să impresioneze juriul internaţional care a evaluat proiectele. „Sunt reușite pentru fizica românească și pentru fizica brașoveană. La ISDC 2017 am avut un număr mare de elevi prezenți. Este vorba despre 28 de participanți. Bucuria mare pe care am avut-o a fost determinată de faptul că din 82 de aplicații au fost alese 16, dintre care 5 ale noastre ” a declarat prof. Carmen Tănăsescu, coordonatorul proiectului.



O noutate în acest an este că una dintre echipele câştigătoare a fost formată și din elevi de la „Aprily Lajos” şi „Johannes Honterus”, precum şi o elevă din Italia, al cărei tată a fost şagunist. Copiii nu s-au cunoscut până în momentul în care au lucrat la proiect.  Printre elevii premiați de către NASA s-a numărat și Ioana Rozorea, elevă în clasa a VI-a la  liceul Johannes Honterus. Ioana spune că deși a fost foarte mult de muncă, rezultatele și satisfacțiile au fost pe măsură. Echipa din care ea a făcut parte a reușit să se claseze pe primul loc. Eleva Liceului Johanes Honterus  a reușit, alături de echipa ei să proiecteze o navă care ar putea susţine viaţa în condiţiile vitrege din spaţiu. La început este proiectată pentru 24.000 de persoane, iar dacă populaţia se măreşte, pot fi adăugate module la capătul fiecărui cilindru, mărind astfel capacitatea. „ A fost o experiență foarte frumoasă și pozitivă care m-a învățat foarte multe lucruri. Am învățat să lucrez în echipă să țin cont și de părerea celorlalți și am avut idei foarte bune. Am descoperit și latura mea creativă. Mi-a plăcut foarte mult această experiență și mai ales când am fost în Statele Unite la  conferință și am cunoscut oameni noi și interesanți de la care am învățat foarte multe lucruri ” a declarat eleva Liceului Johannes Honterus, Ioana Rozorea.



La concursul NASA din America, Brașovul a avut un număr record de participanți. Cinci echipe și un total de 28 de elevi. 

Articole sugerate


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: