19
Vin, Apr

Brasov TV

Eveniment

Toate trecerile de pietoni semaforizate din Brașov vor fi dotate cu sisteme de avertizare sonoră pentru persoanele cu deficiențe de vedere.  Până la sfârșitul anului toate zebrele din Brașov vor avea asemenea dispozitive.

26 de zebre din Brașov au în acest moment sisteme de avertizare pentru trecătorilor cu deficienţe de vedere! Acestea sunt amplasate în zonele cu risc de producerea a accidentelor rutiere! Anul acesta vor fi instalate dispozitive acustice, la celelalte treceri de pietoni. „ În perioada următoare vor fi instalate sisteme acustice și la celelalte 45 de trecerei de pietoni din oraș, ceea ce înseamnă că după finalizarea acestui proiect, putem spune că tot ceea ce înseamnă trecere de pietoni semaforizată din Municipiul Brașov, va putea fi folosită cu ușurință și de persoanele cu dizabilități de vedere  ” a declarat Sorin Toarcea, purtător de cuvânt Primăria Brașov.

 

Brașovenii sunt de părere că dotarea trecerilor de pietoni cu semnalizare acustică este foarte benefică, pentru toată lumea nu doar pentru cei cu deficiențe de vedere. Pentru realizarea lucrărilor, municipalitatea braşoveană a alocat 124.000 lei, iar lucrările vor începe în cursul acestei luni.

Articole sugerate


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: