23
Mar, Apr

Eveniment

La nivel național, tot mai mulți copii sunt nevoiți să crească și să se dezvolte emoțional fără părinții lângă el.

Asta pentru că adulții, de multe ori sunt nevoiți să muncească în străinătate. Situația este delicată și la Brașov. În evidențele autorităților sunt aproape 1.500 de micuți care trăiesc departe de părinți. Legea îi obligă pe părinți să anunțe autoritățile cu 40 de zile înainte de a părăsi țara și să desemneze un tutore legal pentru copilul rămas acasă. În cazul în care nu sunt lăsați oficial în grija unui aparținător, copiii nu pot beneficia, printre altele, nici de asistență medicală de urgență.

În Brașov, din 1.500 de cazuri, doar 10% dintre părinți au anunțat autoritățile că părăsesc țara. Printr- hotărâre de Consiliu Local, Municipalitatea va înființa consilii consultative din care vor face parte autorități locale, polițiști, oameni de afaceri, ONG-uri și reprezentanți ai cultelor.

În municipiu există un centru de zi unde, după cursuri, elevii cu o situație specială sunt consiliați psihologic și educațional. Primăria dorește să amenajeze astfel de centre în fiecare cartier. Cheltuielile anuale ale municipalității cu îngrijirea unui singur copil la centrul de zi Astra se ridică la 16.000 de lei. 

Articole sugerate

 

 


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: