25
Sâm, Mai

FOTO: facebook.com/taraluiandrei

Eveniment

Timp de o săptămână, 50 de elevi din județul Gorj au fost în tabără. Una cu totul specială, în care au învățat de la A la Z cum trebuie servit un client din prima clipă în care ajunge în restaurant și până la plecare.

Copiii au aflat toate tainele bucătăriei de la unul dintre cei mai mari experți în domeniu culinar, chef Cezar Munteanu. Apogeul experienței? Pregătirea mesei ca la carte pentru 44 de invitați speciali, care au fost serviți de elevi într-un cadru superb, medieval, chiar în Castelul Bran.

Noi am vrut să le arătăm copiilor că pe partea de ospătărie și bucătărie chiar se poate ajunge la performanță, însă doar cu foarte multă muncă. Am muncit mult cu ei și sper că vor rămâne cu ceva după această experiență. Foarte important este să îi ajutăm și să-i modelăm pe copii atunci când sunt în formare”, a precizat chef Cezar Munteanu.

270 de elevi din Gorj implicați în proiect

Totul a făcut parte din proiectul recunoscut, deja, de Ministerul Educației, „Țara lui Andrei”. În total, de la începutul lunii iulie și până la începutul lui septembrie, 270 de elevi au fost implicați în proiectul Tabăra Meseriașilor.

Tabăra Meseriașilor completează programa școlară și îi ajută pe elevi să fie mai pregătiți pentru piața muncii, după încheierea studiilor. În ediția din 2016, proiectul se concentrează asupra a patru domenii studiate de elevi: mecanică; electric, electronică și electromecanică; turism și alimentație; construcții, instalații și lucrări publice.

Din 2016, România Meseriașă este parte din programul Președinției - ”România Educată”.


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: