24
Mie, Apr

Foto: Mediafax

Eveniment

Cele opt convoaie ale Forţei Întrunite cu Nivel de Reacţie Foarte Ridicat (VJTF), care vor participa la exerciţiul Noble Jump 2017, au intrat joi în România, prin punctul de trecere a frontierei Giurgiu - Ruse, a anunţat Ministerul Apărării Naţionale pe pagina sa de Facebook.

Convoaiele militare ajunse în România după debarcarea în portul Alexandroupolis, din Grecia, şi traversarea Bulgariei, sunt compuse din aproximativ 300 de militari cu peste 150 de vehicule de luptă şi transportoare de trupe ce se vor deplasa la Centrul Naţional de Instruire Întrunită "Getica" din Cincu, judeţul Braşov. Aproximativ 4.000 de militari români şi din ţări membre ale NATO participă, cu 500 mijloace tehnice, la exerciţiul multinaţional Noble Jump 2017 (NOJP17), care se desfăşoară, în perioada 26 mai - 16 iunie, pe teritoriul Greciei, Bulgariei şi României.

"În intervalul 1-4 iunie, pe rutele Giurgiu-Bucureşti (E85) şi Bucureşti-Piteşti (A1)-Râmnicu Vâlcea (E81)-Sibiu (Valea Oltului)-Cincu, se vor deplasa coloane militare, pentru un exerciţiu NATO. Poliţia Română recomandă celor care se deplasează pe aceste rute să circule cu atenţie sporită şi să respecte indicaţiile şi semnalele poliţiştilor. În luna iunie, se va desfăşura exerciţiul NATO NOBLE JUMP 2017 (NOJP17), pe teritoriul Bulgariei, Greciei şi României, iar destinaţia finală a forţelor dislocate va fi Centrul Naţional de Instruire Întrunită ”Getica”, din Cincu", se arată în comunicatul de presă al Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR). 

MEDIAFAX

Articole sugerate


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: