29
Vin, Mar

Brasov TV

Eveniment

Trasee turistice blocate de copaci căzuți. Nu este vorba despre vreo zonă din mijlocul pădurii ci de o locație centrală pe unde trec zilnic zeci de turiști. Drumuri care pornesc din centrul Brașovului și ajung până la turnurile cetății sunt greu de parcurs, iar zona este una periculoasă deoarece mai sunt și alți copaci care stau să cadă.

De câteva zile, aleile de legătură dintre Turnurile Alb și Negru și Zona de promenadă de după ziduri sunt blocate de mai mulți copaci. Cu greu turiștii pot ajunge până la obiectivele turistice aflate în centrul orașului. Unul dintre copacii căzuți a rupt chiar și balustradele din metal. Copacii sunt un adevărat pericol, mai ales că prin zona respectivă trec zilnic zeci de persoane. Și în pădurea din apropiere mai sunt și alți arbori uscați care sunt la un pas să cadă pe traseele amenajate.



Autoritățile locale, responsabile de curățarea traseelor, s-au autosesizat și spun că zona va fi degajată în cel mai scurt timp. „ Încă de acum o săptămână, Serviciul Salvamont a început degajarea traseelor care aparțin municipiului Brașov . Vor intervenii în zona Pietrele lui Solomon, după  care mâine vor veni în zona de După Ziduri pentru a degaja și traseele de acolo ” a declarat Sorin Toarcea, purtător de cuvânt Primăria Brașov. Autoritățile locale au mai curățat în ultima perioadă și alte zone din oraș unde exista pericolul producerii unor accidente.

 

Articole sugerate


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: