25
Joi, Apr

Foto: brasovtv.com

Eveniment

Mințile strălucite ale României se pregătesc în aceste zile la Brașov. Cei mai valoroși studenți la mecanică, informatică și electronică participă la Zilele Educației Mecatronice la Universitatea Transilvania.

Astăzi, studenții s-au întrecut la Olimpiada Națională. Au creat ansamble mecanice ce ar putea fi folosite în marile fabrici din lume. 

Studenți din zece centre universitare din țară se întrec zilele acestea în concursuri de proiectare, asamblarea și programarea unor sisteme mecatronice complexe. Totul se întâmplă la Aula Universității Transilvania. 

 

În 2017, evenimentul marchează 25 de ani de la înființarea specializării de Mecatronică în România. La concursuri iau parte peste 70 de studenți. Proiectele studenților sunt de-a dreptul inovative. Au lucrat săptămâni întregi la ele, însă rezultatele sunt pe măsura așteptărilor.

Cea mai atractivă fază a concursului va fi prezentarea dronelor și a roboților, proiectate în totalitate de studenți. Mecatronica este coniderată viitorul tehnologiei de ultimă generație. Un job în domeniu poate fi remunerat și cu peste 10.000 de euro lunar. 

Articole sugerate

 


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: