09
Sâm, Dec

Eveniment

     Camera Deputaţilor a votat, în calitate de cameră decizională, noua lege a asigurărilor de Răspundere Civilă Auto, în condiţiile în care, pe 18 mai, expiră plafonarea tarifelor stabilită prin OUG, în noiembrie 2016. Au fost 226 de voturi pentru, 25 împotrivă și 4 abţineri. Un deputat nu a votat. Potrivit noului act normativ, prețurile

asigurării obligatorii nu vor mai fi fixate prin lege, ci se vor baza pe un tarif de referință calculat de ASF. Conducerea ASF s-a angajat ca până vineri să publice datele pentru calculul tarifelor de referinţă.

Potrivit noii legi, se exceptează de la plata RCA maşinile care nu sunt utilizate pe drumurile publice.

O noutate majoră o reprezintă introducerea sistemului de decontare directă. Astfel, decontarea pentru lucrările de reparaţie după un accident nu se mai face prin poliţa şoferului vinovat, ci prin propria poliţă, urmând ca, ulterior, asigurătorul să se despăgubească de la asigurătorul şoferului vinovat.

O altă modificare o reprezintă pedepsele pentru service-uri. Se va pedepsi cu închisoare de la 2 la 7 ani folosirea unor piese contrafăcute sau neomologate, potrivit stiripesurse.ro.

 

Articole sugerate


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: