19
Vin, Apr

sursa foto: desteptarea.ro

Eveniment

     Asociaţia Naţională a Comercianţilor Mici şi Mijlocii din România, care reprezintă interesele patronilor de mici magazine, a trimis o scrisoare şefului Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală, Bogdan Stan, în care îi cer să ia o decizie care să permită

vânzarea de produse din tutun fabricate conform vechii legislaţii până la epuizarea stocurilor actuale. Solicitarea este motivată de pierderile prea mari pe care le-ar înregistra patronii de magazine dacă stocurile nu mai pot fi vândute.

Legea 201/2016 prevede că doar până la 20 mai 2017 mai este permisă vânzarea de produse din tutun fabricate şi etichetate în conformitate cu prevederile anterioare, din Legea 349/2002, potrivit economica.net.

 

"Ca efect al legii, după această dată nu vor mai putea fi vândute produsele fabricate conform legislaţiei anterioare, deşi au fost puse pe piaţă în mod legal şi se află în circuitul comercial. Potrivit Directivei 40/2014, epuizarea stocurilor ar fi trebuit să se facă într-un an de zile, dar întârzierea transpunerii acesteia în legislaţia naţională (prin Legea 201 din noiembrie 2016) a redus perioada la numai şase luni", arată un comunicat al asociaţiei, transmis vineri.

Articole sugerate


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: