31
Mie, Mai

BrasovTV.com

Eveniment

     Procurorii DIICOT din Brașov i-au monitorizat, timp de câteva luni, pe 3 tineri din zona Făgărașului. „Este vorba despre comenzi online de droguri prin programe specializate și site-uri de internet anonimizate, dark weeb. Apoi, stupefiantele, hașiș și cannabis, erau trimise prin poștă. Pentru asigurarea confidențialității, stupefiantele erau plătite în monedă virtuală”, declară, în exclusivitate pentru brasovtv.com, șeful DIICOT Brașov, procurorul Cătălin Borcoman.

Cu acordul magistraților, corespondența a fost monitorizată și au fost deschise plicurile care aveau timbre de Olanda și design specific, dar pe care nu era specificat expeditorul. ,,Mai exact, este vorba despre livrări supravegheate de hașiș și cannabis, prin intermediul investigatorilor sub acoperire. După ce destinatarii au primit plicurile, drogurile au fost găsite la doi dintre inculpați, aflați în legătură cu cel de al treilea care susține că le-ar fi adus din Spania” explică, în exclusivitate pentru brasovtv.com, șeful DIICOT Brașov, procurorul Cătălin Borcoman. Inculpații, fie ofereau drogurile prietenilor, fie le vindeau contra sumei de 60 de lei gramul. Tinerii implicați sunt acuzați de trafic internațional de droguri și deținere în vederea traficării ulterioare a stupefiantelor. Ei au fost reținuți și prezentați judecătorului de drepturi și libertăți cu propunere de arestare preventivă. S-au emis mandate pentru 30 de zile, dar inculpații beneficiază de prezumția de nevinovăție până când magistrații vor emite sentințe definitive.

Este interzisă copierea, reproducerea sau publicarea acestui material, fără acordul redacției. În cazul încălcării acestei prevederi, vom acționa în consecință!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: