29
Vin, Mar

Eveniment

       A fost finalizată procedura de achiziție pentru căile de rulare ale Aeroportului Internațional Ghimbav. De asemenea, a fost desemnată, prin concurs, o firmă care se va ocupa de proiectare.

Mai sunt trei zile în care pot fi depuse contestații. Dacă nu vor exista, se va trece la proiectarea propriu-zisă. Elaborarea proiectului va dura 70 de zile.

După ce va fi stabilit caietul de sarcini, întreaga procedură va fi publicată pe Sistemul Electronic de Achiziții Publice, iar în ultimă fază va fi desemnat și constructorul pentru căile de rulare.

 „Oamenii trebuie să înțeleagă exact ce stă la baza elaborării unui proiect. Începi de la un studiu de fezabilitate, care este o procedură extrem de greoaie. După care se aprobă studiul de fezabilitate, împreună cu indicatorii tehnico-economici.

Apoi se trece la faza de proiect tehnic, cu toate detaliile de execuție, iar în cele din urmă se ajunge la faza de execuție. Eu zic că suntem în grafic, pentru că acestea sunt procedurile în România.”, a declarat președintele Consiliului Județean Brașov, Adrian Veștea. 

Articole sugerate


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: