25
Joi, Apr

Eveniment

     Celebra interpretă de muzică populară din Bihor, Florica Duma, s-a stins din viață, în această dimineață, în Spitalul Clinic Județean din Oradea. Cântăreața suferea de o boală necruțătoare,

fusese internată, în stare gravă, la sfârșitul lunii aprilie, iar de săptămâna trecută, nu a mai comunicat cu apropiații, potrivit oradeaindirect.ro.

Florica Duma s-a născut pe 9 decembrie 1946, în cătunul Caranzel din judetul Bihor. A început să cânte de la vârsta de 9 ani, într-un borcan, care-i amplifica vocea.

A ajuns, peste ani, să lase în urmă un repertoriu muzical de neegalat. În anii 80, a terminat Facultatea de Stiințe Economice la Universitatea din Timisoara. Apoi a profesat ca economist şi s-a stabilit in Oradea, dar nu a rupt niciodată legătura cu zona natală. "Am adus în cântecele mele pe toți oamenii satului: pe primar, pădurar, notar, jandarm și chiar pe șoferul de pe rată, care ne ducea la școală la ora 5 dimineața", declara artista, în urmă cu câțiva ani, potrivit jurnaliștilor bihoreni.

Articole sugerate


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: