29
Vin, Mar

Eveniment

Premieră  la Brașov ! Primul motor termic de avion din lume cu componente realizate prin metoda printării 3D a fost realizat în orașul nostru.  Modelul a fost prelucrat  de cercetătorul  Valentin Stamate , fost profesor al Universității  Transilvania. 

Motorul este un prototip la care cercetătorul brașovean, Valentin Stamate a lucrat aproximativ doi ani.  Este primul din lume, realizat prin printare 3D. Motorul este unul de avion cu 10.000 de rotații pe minut. Toate  costurile necesare acestui prototip au fost asigurate de Universitatea Transilvania. 

Realizarea acestui motor este extrem de utilă pentru că pe viitor, se va putea renunţa la fabricarea matriţelor pentru care costurile de producţie sunt foarte mari, şi se va realiza prototipul în sine prin tehnologia de printare 3D, iar apoi se poate trece la producţia în serie a produsului.”, ne-a declarat Valentin Stamate, cercetător Universitatea Transilvania Brașov
 

Cercetătorii folosesc această metodă 3D pentru a construi rapid și ieftin  prototipuri și componente personalizate. Imprimantele 3D, în metale pot fi , de asemenea, utilizate în industria biomedicală pentru crearea de proteze sau echipamente medicale. Reprezentanții Institutului de Cercetare  de la Universitatea Transilvania  vor continua  îmbunătățirea tehnologiilor de acest fel.  

Articole sugerate


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: