26
Vin, Apr

sursa foto: ARHIVA

Eveniment

     Peste 1.200 de fermieri din judeţul Olt, înscrişi în programul de sprijin pentru cultivarea tomatelor în spaţii protejate, vor recolta şi vor pune în vânzare tomate în luna mai, declară directorul Direcţiei Agricole Judeţene Olt, Emil Marinescu. Acesta a precizat că, deocamdată, preţurile la vânzare angro a roşiilor produse de fermierii din judeţul Olt pornesc de la

13 lei pe kilogram şi ajung la 15 lei, în condiţiile în care până acum au recoltat roşii legumicultorii care au avut solarii încălzite. În programul de sprijin pentru cultivarea tomatelor în spaţii protejate s-au înscris 1.563 de fermieri din judeţul Olt şi majoritatea au cultivat tomatele pentru a avea recoltă în luna mai.

Marinescu a menţionat că în urma analizelor privind remanenţa pesticidelor efectuate pentru primele recolte de roşii din acest an ale legumicultorilor din judeţ s-a constat că nu s-au înregistrat depăşiri ale limitelor normale. "S-au luat probe pentru remanenţa pesticidelor şi aceste probe au fost analizate la laboratoare din Bucureşti, acreditate şi autorizate. Până acum nu au fost constatate depăşiri ale limitelor normale. Se va continua şi în săptămânile viitoare prelevarea de probe", a mai spus Marinescu.

 

Articole sugerate


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: