28
Joi, Mar

Eveniment

Guri de canal distruse, șoferi nervoși și pietoni puși în pericol. Se întâmplă pe DN1 pe raza localității Ghimbav.

Pentru că drumul este în administrarea Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere, autoritățile locale nu pot interveni. Una dintre gropile din asfalt este semnalizată de mai bine de 6 luni, dar nimeni nu a început lucrările.

DN1 traversează Ghimbavul de la un capăt la celălalt. Pe toată porțiunea de drum există mai multe probleme care îi pun pe șoferi și pietoni în pericol. 

Autoritățile locale primesc zilnic sesizări din partea cetățenilor. La rândul lor, aleșii locali au sesizat Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere. 

„La noi, până nu se întâmplă tragedii clar că nu se face nimic. Nu putem, pe un drum național să avem această gură de canalizare și nu numai’’, a declarat viceprimarul din Ghimbav, Ionel Fliundra. 

Deși porțiunea de DN1 care traversează localitatea este în grija Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere, conducerea filialei regionale spune că are cunoștință despre aceste problemele, dar nu știe cine ar trebui să repare gurile de canal.

„Am căutat să identificăm cine sunt administratorii. Am dat comandă pentru că sunt niște capace speciale. Am dat comandă la Sebeș și săptămâna viitoare o să sosească, să remediem și această situație. Pe urmă o să vedem a cui este acea instalație’’, a menționat Adriana Nicula, director regional D.R.D.P. Brașov.

Până când Compania de Drumuri se va lămuri cine trebuie să execute lucrările de reparații, șoferii dar și locuitorii din Ghimbav trebuie să fie cu ochii în patru pentru a se feri de pericole.

Articole sugerate


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: