27
Lun, Mai

FOTO: Primăria Brașov

Eveniment

Zilele Braşovului, care se vor desfăşura la sfârşitul acestei săptămâni, în perioada 28-30 aprilie, vor avea aproape acelaşi program pregătit pentru săptămâna trecută, când organizatorii evenimentului au fost nevoiţi să amâne evenimentul, din cauza condiţiilor meteo nefavorabile.

„Sper să avem un sfârşit de săptămână plin de evenimente frumoase şi interesante, astfel încât braşovenii şi turiştii să participe din plin la aniversarea oraşului nostru. Am încercat să menţinem acelaşi program stabilit pentru săptămâna trecută, mai ales că reacţia braşovenilor, referitoare la program, a fost una pozitivă”, a declarat George Scripcaru, primarul municipiului Braşov. 

Sărbătorile oraşului vor începe vineri dimineaţa cu deschiderea târgurilor: Târgul de meşteri populari (Piaţa Sfatului), Street-food (str. M. Weiss) şi  Târgul de produse hand-made (aleea de la Parcul Titulescu).

Vineri va fi prima zi de concert, în Piaţa Sfatului, spectacolele de deschidere fiind susţinute de elevii de la Şcoala Populară de Artă Tiberiu Brediceanu, cei de la Asociaţia Kids Music şi grupul Folk Românaşul. De la ora 19.00 va începe Seara şlagărului românesc, iar pe scenă vor urca: Oana Sârbu, Mihai Constantinescu şi Corina Chiriac.

Tot vineri, de la ora 20.00, în Piaţa Enescu, braşovenii şi turiştii se vor putea delecta cu filme de scurt metraj.

Sâmbătă, la întâlnirea cu publicul vor veni Carla’s Dream, Matteo, Conexiuni şi Trupa Coco, de la ora 19.00, după ce în cursul după-amiezii, începând cu ora 17.00, vom avea, tot în Piaţa Sfatului, momente artistice ale copiilor de la şcolile şi ansamblurile din Braşov.

De la ora 20.00, iubitorii de film sunt invitaţi la “The Great Pretender”, un documentar cu Freddie Mercury, tot în Piaţa Enescu.

Evenimentul cel mai aşteptat din timpul Zilelor Braşovului, Parada Junilor, care va avea loc duminică, va începe de la ora 11.00 şi se va desfăşura pe traseul devenit deja tradiţional: Piaţa Unirii, str. C-tin Brâncoveanu, Str. G. Bariţiu, str. Mureşenilor, Bd. Eroilor, Str. Republicii, Piaţa Sfatului, Str. Apollonia Hirscher, str. Poarta Schei, str. Prundului, Piaţa Unirii, Pietrele lui Solomon.

Muzică populară duminică

Tot duminică, iubitorii de folclor vor avea ocazia să îşi asculte artiştii de muzică populară preferaţi în cadrul a două concerte folclorice în Piaţa Sfatului: primul va începe de la ora 11.30 şi îi va avea ca protagonişti pe elevii de la Şcoala Populară de Artă, iar cel de al doilea va începe la ora 18.30, când pe scenă vor urca ansambluri de dansuri româneşti, maghiare, germane şi elene, după care spectatorii vor putea particpa la recitalul Danielei Condurache şi al lui Nicolae Furdui Iancu.

De la ora 20.00, în Piaţa Enescu, va rula celebrul film din anii ‘70, “Love Story” (Poveste de dragoste).

Un alt punct de atracţie va fi parcul Nicolae Titulescu, unde, pe parcursul celor trei zile de festival, vor fi organizate o serie de evenimente sportive şi artistice, pentru copii şi adulţi.

În toate cele trei zile, instituţiile de cultură braşovene vor organiza evenimente, iar muzeele vor avea acces gratuit.

Asociaţia Amural va prezenta zilnic, începând cu ora 19.30, un spectacol de video-mapping, la corpul T al Universităţii Transilvania şi la Poarta Şchei.

 


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: