21
Mar, Mar

Eveniment

               Ninsorile din ultimele zile i-au luat prin surprindere pe șoferi. Unii au apucat să-și schimbe cauciucurile de iarnă cu cele de vară. Polițiștii îi avertizează pe toți conducătorii auto că anvelopele de iarnă în sunt OBLIGATORII.

                Vremea de primăvară dinaintea Sărbătorilor de Paște  i-a determinat pe majoritatea șoferilor să-și schimbe cauciucurile de iarnă cu cele de vară. Întoarcerea iernii i-a luat însă prin surprindere. Pe unele drumuri din județ s-a depus un start consistent de zăpadă. Au fost cazuri în care șoferii au blocat circulația pentru că mașinile nu erau echipate corespunzător.

 

                Totuși lipsa cauciucurilor de iarnă se sancționează între 9 și  21 de puncte amendă, dar și reținerea certificatului de înmatriculare. Valoarea unui punct de amendă este 145 de lei. „ Sancțiunea se aplică doar în situația în care, carosabilul este acoperit cu zăpadă, gheață sau polei. În acest caz rămâne la latitudinea agentului constatator dacă va aplica sau nu sancțiunea ’’ a declarat subcms. Ionuț Marin, Serviciul Cabinet IPJ Brașov.

                Șoferii pot obține informaţii despre starea drumuri naţionale de la Dispeceratul Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere, la numerele de telefon 021/264.33.33; 021/9360, dar și de pe paginile de FB https://www.facebook.com/cnadnr/ și TWITTER, @CNADNR. 


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: