12
Vin, Aug

www.ziuaconstanta.ro

Eveniment

     Bărbatul din Ghimbav a fost prezentat judecătorului de drepturi și libertăți de la Curtea de Apel din Brașov pentru confirmarea mandatului de arestare emis de autoritățile elene. Inculpatul este acuzat de complicitate la omucidere și tâlhărie. Iată decizia Curții de Apel din Brașov: ,,Admite propunerea formulată de către Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Braşov din data de 19 august 2016, (...) ca urmare a semnalării introduse în Sistemul Informatic de Biroul SIRENE Naţional din Grecia a mandatului european de arestare provizorie emis la data de 26.07.2016 de autorităţile judiciare competente din Grecia,

respectiv Procuratura de pe lângă Curtea de Apel din Atena, arestarea provizorie în vederea predării a persoanei solicitate M. F. , pe o durată de 15 zile. În baza art. 101 alin. 7 din Legea nr. 302/2004, amână cauza şi fixează termen de judecată la data de 29 august 2016, pentru prezentarea de către procuror a mandatului european de arestare (mandatul naţional de arestare din 15.07.2016 emis de judecătorul de instrucţie din al Curţii de Primă Instanţă din Atena), însoţit de traducerea în limba română. (...) Cu drept de contestaţie în 24 de ore de la pronunţare. (...)” Inculpatul beneficiază de prezumția de nevinovăție până când judecătorii vor emite o sentință definitivă.

     Bărbatul din Ghimbav, împreună cu alți doi tineri, au pus la cale, în Atena, un plan diabolic. După stabilirea detaliilor, cei trei au trecut la fapte. Surse judiciare au explicat pentru Brasov TV că, inculpații, printre care și tânărul din Ghimbav, l-au atacat pe bărbatul din Grecia cu un ferăstrău. L-au tăiat în zona gâtului și pe mâini, iar apoi l-au ucis și i-au furat bijuteriile, telefoanele mobile și toți banii. Inculpatul din Ghimbav a fost încătușat de polițiștii brașoveni în weekend. Atât bărbatul din Ghimbav cât și complicii lui beneficiază de prezumția de nevinovăție până când magistrații vor emite sentințe definitive.

 

 


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: