24
Mie, Apr

Eveniment

După mai bine de un secol de viață, rămâne un exemplu pentru noi toți. Pentru ea, fiecare zi este o binecuvântare. Trăiește cu mult optimist și demnitate. Se descurcă singură chiar și la 103 ani, pe care i-a împlinit astăzi. Vă spunem acum povestea doamnei Anna Kovacs, din Apața. 

De 41 de ani a rămas văduvă. De atunci se descurcă în mare parte singură în gospodărie. Cu puțin ajutor din partea vecinilor. Face de mâncare, curățenie și mănâncă doar alimente naturale, din grădina proprie. 

"Acum nu mă mai gândesc că mai trăiesc...până când? Eu știu dimineața când mă scol, dar nu pot să știu dacă ajung seara sau nu. Și seara când mă duc în pat nu știu dacă ajung dimineața sau nu", ne-a spus doamna Anna. 

Susține că nu a avut o viață liniștită. Cel mai greu i-a fost în timpul războiului. Dar a trăit cumpătat și a trecut peste toate problemele. Foarte atentă a fost în primul rând la alimentație.

"Eu am făcut singură mâncare. Ce am făcut, aia am avut. Cartofi, fasole. Din cartofi fac cinci feluri de mâncare. Asta îmi place, să fac eu", ne-a declarat Anna Kovacs. 

Doamna Ana are doi copii. Un băiat de 76 de ani și o fată de 78. Au numai amintiri plăcute despre mama lor, pe care încearcă să o viziteze ori de câte ori au ocazia. De doi ani, doamna Anna este îngrijită de Asociația „Aici pentru Tine”.

La 103 ani, își dorește doar să trăiască în liniște ultimele clipe ale vieții, fără dureri și să se bucure cât mai mult de cei dragi, care i-au oferit un tort special. 


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: