23
Mar, Apr

Eveniment

     Poliția Română va mobiliza 1.700 de polițiști rutieri pe arterele de circulație din zonele vizate de vremea rea, în timp ce 2.000 de pompieri sunt, de asemenea, pregătiți să intervină în contextul condițiilor meteorologice grele anunțate de experții ANM.

     300 de jandarmi sunt pregătiți să acționeze zilnic, pentru a acorda sprijin persoanelor aflate în dificultate sau pentru a interveni în orice situație ce necesită o intervenție rapidă de salvare/evacuare.

     Potrivit unui comunicat cu prefecții și șefii structurilor MAI din județele aflate sub avertizări meteorologice și hidrologice, ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, a atenționat asupra riscurilor care pot să apară, în zilele următoare – circulația îngreunată pe drumurile de munte, înzăpezirea unor zone cu trafic rutier intens și situate la mare înălțime, cum este pasul Tihuța, sau producerea unor inundații în zonele din sud-vestul țării, unde au fost emise deja avertizări hidrologice.

Ministerul Afacerilor Interne recomandă, în contextul condițiilor meteorologice grele:  

- Înainte de a pleca la drum, informaţi-vă temeinic despre condiţiile meteo şi starea drumurilor.

- Adaptaţi permanent viteza la condiţiile de drum (carosabil acoperit cu zăpadă, gheaţă sau polei).

- Circulaţi cu o viteză care să nu depăşească 30 de km/h în localităţi, sau 50 de km/h în afara lor, când partea carosabilă este acoperită cu polei, gheaţă, zăpadă, mâzgă sau piatră cubică umedă.

- Folosiţi corespunzător sistemul de iluminare-semnalizare şi cel de climatizare şi dezaburire, pentru a vedea și a putea fi văzuţi în trafic. Reamintim că legislaţia rutieră prevede obligativitatea folosirii luminilor de întâlnire, în afara localităţilor şi în timpul zilei.

- Atunci când circulaţi pe drumuri acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei, echipaţi autovehiculul cu anvelope de iarnă, iar în cazul autovehiculelor cu masa totală mai mare de 3,5 tone, montaţi pe roţi lanţuri sau alte echipamente antiderapante omologate.

 

- Prevederile legale în vigoare interzic circulaţia autovehiculelor, fără ca acestea să fie dotate cu anvelope de iarnă, pe drumurile publice acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei, nefăcând referire la o anumită perioadă a anului.

 

 

SURSA: realitatea.net


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: