19
Vin, Apr

Eveniment

     Intrarea Domnului Iisus Hristos în Ierusalim este sărbătoarea cunoscută sub numele de Florii. Este una dintre cele mai importante sărbători din an. Ce să nu faci în

Duminica Floriilor

1. Se spune că persoanele care își uită morții în ziua de Florii, adică nu le îngrijesc mormintele și nu aprind o lumânare lângă o ramură de salcie nu vor avea parte de sprijin la bătrânețe.

2. În Muntenia se spune că nu e bine să te speli pe cap în această zi. Este duminica în care înfloresc pomii, iar cei ce își spală părul vor deveni cărunți.

3. Nu e bine ca fetele nemăritate să țină zestrea înăuntru. În această zi sunt scoase afară toate obiectele care au o însemnătate spirituală importantă pentru domnișoare. Hainele și vesela, dar și cele mai valoroase lucruri sunt scoase dimineața afară, după cântatul cocoșului.

4. Gospodăria nu se stropește cu parfum, ci cu apa sfințită luată de Bobotează. Se spune că, stropirea camerelor și a pereților acestora cu agheasmă va instaura armonia în familie, iar membrii acesteia vor fi săătoși tot anul.

5. Din această zi nu se mai folosesc urzicile pentru că se spune că nu mai sunt comestibile.

6. Oamenii zgârciți, cei care nu vor să împartășească bucuria sărbătorii și nu dau de pomana celor necajiți se vor umple de bube și pistrui.


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: