25
Joi, Apr

ISU Brașov

Eveniment

 

                Bombă de 50 de kilograme descoperită între Codlea și Hălchiu!  Este vorba despre un proiectil de aviație  descoperit de un localnic. Bomba a fost detonată câteva ore mai târziu de pirotehniști.

               Proiectilul descoperit datează din al doilea război mondial și are peste 50 de kg. El a fost găsit de unul dintre muncitorii care arau câmpul din spatele meu. Momentan accesul în zonă este restricționat, acolo au avut voie să intre doar echipele de pirotehniști. Echipele de intervenție au venit pregătite cu tot ceea ce este nevoie pentru a detona proiectilul. „ S-au dispus toate măsurile  care se impun. A fost izolată zona și s-a procedat la distrugerea elemntului de muniție, chiar la fața locului, deoarece acesta prezenta un pericol destul de mare. Bomba era încă activă și dacă ar fi fost transportată exista pericolul să se declanșeze  ’’ a declarat cpt. Ciprian Sfreja, purtător de cuvânt ISU Brașov.

                Proiectilul a fost detonat prin-un procedeu special. „ S-a distrus prin procedeul electric. S-au pus 3,8 kg de trotil, cu capse electrice, s-a făcut circuitul electric și s-a trecut la distrugerea pe această cale  ’’ a declarat col. Daniel Croitoru, ofițer specialist ISU Brașov.

                Dacă proiectilul de aviație ar fi explodat totul ar fi fost distrus pe o rază de 1.200 de metri.  Zona în care a fost descoperit proiectilul este una foarte cunoscută de autorități. În anii trecuți, aici au mai fost descoperite și alte dispozitive, rămase neexplodate, din al doilea război mondial. Unele dintre ele au fost detonate la fața locului, iar altele au fost transportate în condiții de maximă siguranță și distruse în poligoanele speciale.

VIDEO:


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: