23
Mar, Apr

BrasovTV.com

Eveniment

 VIDEO:

    Clădirile în care funcționează Spitalul Mârzescu și Serviciul Județean de Medicină Legală din Brașov arată jalnic ! Cad bucăți din tencuială, pereții sunt scorojiți, gropile sunt peste tot, rugina e la ea acasă, iar ferestrele au gratii, deși nu se mai deschid de ani buni.

     Clădirea Spitalului Mârzescu ar trebui întreținută dar, dezinteresul pare să atingă cote maxime. Deși unitatea sanitară găzduiește secții ale Spitalului Clinic Județean de Urgență, managerul Daniela Neculoiu a dat bir cu fugiții. A răspuns o singură dată la telefonul mobil, dar în loc explicațiilor, ne-am ales cu o... amânare.Sunt într-o ședință, vă rog să reveniți mai târziu. (R: La ce oră?) Mâine!”. Numai că, mâine... nu a mai existat! Mai rău, Daniela Neculoiu nu a mai răspuns deloc la telefonul mobil, în ciuda apelurilor repetate inițiate de reporterii BrașovTV.com.

BrașovTV.com solicită public factorilor responsabili să ia, URGENT, măsuri !

•  Clădirea Spitalului Mârzescu, o ruină !

     Problemele de la Spitalul Mârzescu sunt grave încă de la intrarea în curtea unității sanitare. Cad bucăți din tencuiala clădiri, mizeria e la ea acasă, iar o gură de canal descoperită își așteaptă, parcă, prima victimă. Tabloul e întregit de oameni ai străzii care s-au aciuat chiar în curtea spitalului. Dacă intri în clădire, dezastrul continuă. Holul Secției Oftalmologie este „decorat” cu țevi, iar mirosul e insuportabil. Pacienții nu au bani pentru instituțiile medicale private și sunt nevoiți să stea în astfel de condiții pentru o consultație gratuită.

Pe poarta spitalului intră și iese, se pare, cine vrea. Oamenii străzii stau nestingheriți pe băncile din curte, iar pacienții se întreabă, oare unde au nimerit?

     „(R: Aici intră cine vrea? Că noi am intrat!) „Păi știu că ați intrat, că vă văd. Aici este greșeala mea. (R: Oamenii străzii au voie să își facă veacul pe aici?) Nu, nu au voie, normal ! (R: Cine trebuia să îi oprească la poarta?) Tot eu. (R: Și de ce nu i-ați oprit?) Uite, acum o să-i opresc!”, ne-a spus portarul de la Spitalul Mârzescu.

 • Managerul S.C.J.U. Brașov, Daniela Neculoiu, și ,,politica struțului’’

    Spitalul Mârzescu este, practic, un staționar al Spitalului Clinic Județean de Urgenţă Brașov, care găzduiește secțiile ORL și Oftalmologie, o secție de Interne, Nefrologie, dar şi Centrul de Dializă. Ultima secție mutată este Oncologia.

    Am încercat să stăm de vorbă cu managerul Spitalului Clinic Județean de Urgență, doctor Daniela Neculoiu, pentru un punct de vedere cu privire la situația de la Mârzescu. Pe 27 martie 2017, Daniela Neculoiu a răspuns la telefonul mobil, dar nu a avut timp să ofere explicații. „Sunt într-o ședință, vă rog să reveniți mai târziu. (La ce oră?) Mâine!”, a promis Daniela Neculoiu. Pe 28 martie, medicul avea telefonul mobil închis. Nici sâmbătă, 1 aprilie, șefa celei mai mari unități sanitare din Brașov nu a răspuns la telefonul mobil, în ciuda apelurilor repetate, pentru le oferi, practic, pacienților explicații. Mai exact, am fi vrut să aflăm motivul pentru care nu se efectuează lucrări de întreținere la Spitalul Mârzescu, deși legislația în vigoare permite efectuare unor astfel de lucrări pentru funcționarea în condiții optime a unității sanitare, atât în interesul pacienților, cât și al personalului medical.

        Vă vom ține la curent cu evoluția situației în ceea ce privește Spitalului Mârzescu cât și în privința celorlalte unități medicale din Brașov, exclusiv în interesul pacienților și al personalului medical.


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: