29
Vin, Mar

sursa foto: Botosaneanul.ro

Eveniment

     Poliţiştii din Maramureș au descins în 70 de locații, sedii de firme și locuințe ale unor persoane bănuite de evaziune fiscală, spălarea banilor, înşelăciuni și infracțiuni de fals. Pe numele a 10 persoane au fost emise mandate de aducere. Din cercetări a reieșit că, în perioada iunie 2014 – august 2016, persoanele vizate de anchetă ar fi constituit într-un grup infracţional organizat,

în scopul identificării şi preluării unor societăţi comerciale prin intermediul cărora ar fi emis instrumente de plată fără acoperire, în dauna a peste 38 de persoane.

În paralel cu activitatea de inducere în eroare, membrii grupului ar fi realizat un circuit scriptic fictiv, înregistrând în evidenţele contabile ale0 unor firme facturi de achiziţii şi livrări care nu ar fi avut la bază operaţiuni reale.

S-au ridicat documente contabile, înscrisuri, laptopuri şi alte medii de stocare, precum şi bunuri folosite în activitatea infracţională.

Cercetările sunt continuate în cauză pentru documentarea întregii activități infracționale, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul Maramureş, cu respectarea prezumției de nevinovăție în cazul tuturor persoanelor vizate de anchetă.


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: