29
Vin, Mar

Eveniment

Artă urbană sau simple desene? Ne fac de rușine, sau aduc culoare în arhitectura Brașovului? Sunt cu miile pe toate clădirile din oraș, însă de multe ori trecem pe lângă ele fără să le băgăm în seamă.

Cele mai multe însă stârnesc revolta brașovenilor. Este vorba despre desenele de tip graffiti. Acest fenomen pare să fi scăpat de sub control în ultimii ani. 

La fiecare colț, pe fiecare stradă, găsim câte un astfel de mesaj. Chiar și clădirile în care își desfășoară activitatea cele mai importante instituții din Brașov au... prea multă culoare. Este vorba despre Prefectura Brașov.

Imaginea Brașovului este serios afectată de aceste desene. Fie că vorbim de turiști sau de simpli trecători, nimeni nu ar trebui să vadă astfel de mesaje, unele chiar xenofobe”, a declarat subprefectul Brașovului, Ciprian Băncilă. 

Poliția Locală a dat primele amenzi de anul acesta. Sancțiunea poate ajunge până la 500 de lei. Toți brașovenii trebuie să știe că acest lucru este interzis de lege. În primul trimestru al anilor trecuți am dat zeci de amenzi către persoanele care făceau aceste desene.

Acum, în primul trimestru al anului am amendat doar două persoane. Ceea ce ne demonstrează că brașovenii au înțeles că nu au voie să picteze zidurile clădirilor din Brașov, a precizat șeful Poliției Locale Brașov, Nicolae Aldea.

După Ziduri este singura zonă din Brașov special amenajată pentru arta urbană. 


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: