27
Sâm, Apr

Eveniment

"Am asistat la o nouă tentativă de manipulare a cetățenilor din municipiul Brașov, orchestrată de către USR!Cu toate că au trecut trei ani de când au preluat conducerea Primăriei Brașov, USR continuă să mintă și să dezinformeze, încercând cu disperare să ascundă problemele reale pe care le-au creat.

În cadrul conferinței de presă organizate astăzi la sediul USR Brașov, doamna viceprimar a furnizat o serie de informații false, cu scopul de a denigra Partidul Național Liberal și consilierii liberali din municipiul Brașov.

În loc să abordeze adevăratele probleme cu care se confruntă municipiul Brașov, cum ar fi problema FC Brașov, Amural, festivalul Massif, unde municipalitatea a pierdut milioane de euro, sau chiar adevăratele probleme create de administrația USR la RIAL, viceprimarul USR a ales să creeze o diversiune, încercând să inducă în eroare opinia publică cu privire la presupusele abuzuri ale PNL și ale consilierilor municipali PNL asupra spațiilor de la RIAL.

Realitatea este că spațiul menționat de doamna viceprimar, situat pe Bulevardul Bălcescu, nu este utilizat de PNL și a fost închiriat de către un fost consilier local liberal pentru activități de audiențe cu cetățenii. PNL a înaintat documentele către RIAL pentru a renunța la spațiu, însă după mai mult de un an, spațiul este încă abandonat. Partidul Național Liberal dispune de un singur sediu, situat la adresa strada Lungă nr. 12, în municipiul Brașov.

Celelalte spații menționate în conferința de presă sunt spații mici, fără încălzire sau grupuri sanitare, situate în cartierele Griviței, Astra și Noua. Aceste spații sunt destinate audiențelor consilierilor locali și sunt închiriate în baza unor contracte de închiriere. Nu am primit nici o notificare din partea RIAL cu privire la expirarea acestor contracte sau la intenția de a renegocia chiria. Consilierii locali PNL achită facturile emise de către această instituție, conform contractelor de închiriere.

Un alt subiect fals abordat astăzi în conferința de presă a USR se referă la înființarea unei direcții pentru administrarea unităților de învățământ din Brașov. Din lipsa de informații coerente care să susțină necesitatea acestei structuri noi, cu angajați suplimentari și cheltuieli din banii brașovenilor, considerăm că aceasta reprezintă doar o altă creștere a aparatului birocratic și o nouă manipulare din partea USR.

În ceea ce privește demisia reprezentanților PNL din “Fundația Monumentelor Istorice Brașov”, considerăm că această fundație reprezintă doar o altă inițiativă fără susținere reală, garantată de către USR, după modelul finanțării FC Brașov.

Grupul consilierilor PNL rămâne dedicat intereselor brașovenilor și nu va ezita să aducă în atenția opiniei publice adevăratele probleme ale guvernării locale USR. Suntem hotărâți să aducem transparență și responsabilitate în administrarea municipiului nostru, în ciuda încercărilor de manipulare și dezinformare din partea altor partide.", se arată într-un comunicat trimis de PNL Brașov.


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: