20
Sâm, Apr

Eveniment

Termoficarea din România, analizată la Brașov! În ultimii ani, mii de români au avut de suferit din cauza sistemelor centralizate de încălzire.

Tocmai pentru a se evita astfel de situații, în orașul nostru a fost organizată o dezbatere națională despre eficientizarea sistemul de termoficare.Factorii de decizie de la nivel înalt spun că vor modifica legislația în domeniul termiei, în interesul cetățeanului.

"Cetățenii sunt cei mai importanți și trebuie să găsim soluții pentru a eficientiza acest sistem centralizat. De asemenea, trebuie să stabilim un tarif cât mai accesibil pentru orice abonat. Problema este complexă și vrem să luăm păreri de la toți factorii implicați. le vom transforma în amendamente și le vom introduce la legea termiei", a declarat Mihai Mohaci, deputat PSD. 

Sursele alternative reprezintă un pericol pentru sănătatea noastră. Asta susțin cei de la Autoritatea Națională de Reglementare pentru Serviciile comunitare de utilități publice. Reprezentanții municipalității spun că va face tot posibilul pentru a transforma sistemul centralizat de încălzire într-un serviciu eficient. "O strategie foarte bună pe termen lung va reda încrederea oamenilor în sistemul centralizat. Vom lua cele mai bune decizii pentru a eficientiza acest serviciu", a precizat viceprimarul Brașovului, Mihai Costel. 

În prezent la Brașov în sistemul centralizat de termoficare mai sunt racordați 6.000 de abonați.


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: