27
Sâm, Apr

sursă foto: Primăria Brașov

Eveniment

Aceasta va funcționa în apropierea locului de joacă, pe str. Lebedei, și va avea program săptămânal, în fiecare zi de vineri.

Este cea de a cincea piață volantă deschisă de Municipalitate.

Municipalitatea brașoveană continuă extinderea programului de amenajare a piețelor volante, după succesul pe care l-am înregistrat în cartierele Valea Cetății, Șchei, Noua și Triaj. Din 28 iulie se deschide o nouă piață volantă, în cartierul Bartolomeu – Avantgarden. Situată pe strada Lebedei, noua piață aduce mai multe noutăți: a fost deschisă la solicitarea cetățenilor din zonă, împreună cu care a fost și decis locul de amplasare, în urma unei consultări publice; va fi deschisă săptămânal (în celelalte cartiere piețele volante sunt deschise o dată pe lună în fiecare cartier); va funcționa în zilele de vineri (celelalte 4 piețe volante sunt deschise sâmbăta).

Programul piețelor volante a fost deschis de municipalitate, la începutul lunii mai, în cartierele în care nu există piețe agroalimentare publice. La aceste piețe participă producătorii din domeniul agricol și agro-alimentar, astfel încât brașovenii să poată cumpăra produsele direct de la aceștia, fără a mai fi nevoiți să vină la piețele tradiționale din oraș.

Primele 4 piețe volante deschise (din cartierele Valea Cetății, Șchei, Noua și Triaj) au o structură itinerantă, în fiecare sâmbătă în alt cartier. Următoarea piață volantă va fi deschisă în cartierul Valea Cetății, în data de 22 iulie.

În cadrul acestor piețe, producătorii pun la dispoziția brașovenilor: pepeni și porumb din Sadova- Dolj, legume și fructe din Stupini și din Vrancea, fructe și sucuri de fructe din Dâmbovița, produse apicole din Hărman și Codlea – Brașov, plante și produse din plante de la Codlea, zmeură și afine din Brașov, gemuri, sosuri și siropuri din Rupea, dulcețuri, murături, zacuscă din Stupini, produse de panificație și patiserie tradiționale din Ghimbav și din orașul Brașov, cosmetice naturale artizanale din Hălchiu.

Programul de funcționare al piețelor volante este între orele 8.30-15:00, pe perioada sezonului agricol, adică mai-octombrie.

Calendarul fiecărei luni va fi comunicat de Serviciul Public de Administrare Piețe în luna precedentă. Cu o săptămână înainte de fiecare piață, pe site-ul www.pietepublice.ro va fi disponibilă lista producătorilor participanți și a produselor cu care vor veni aceștia.

Caracteristicile piețelor volante, organizate sub forma unor „Târguri de producători”, sunt următoarele:

1.      sunt piețe de o zi, comerțul temporar fiind esența acestor structuri;

2.      sunt destinate producătorilor din domeniul agricol și agroalimentar;

3.      favorizează în principal lanțurile scurte de aprovizionare;

4.      sunt poziționate astfel încât să aducă produse autentice cât mai aproape de cetățean.

 

 

Sursa: Primăria Brașov


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: