27
Sâm, Apr

sursă foto: realitatea.net

Eveniment

România este lovită de furtuni și grindină. Meteorologii au emis noi avertizări cod galben de vreme rea în aproape toată țara.

De săptămâna viitoare temperaturile vor crește și vor depăși pragul critic de 40 de grade Celsius la umbră. 

Meteorologul Mihai Timu a prezentat pentru Realitatea Plus noile schimbări în prognoza meteo:

Rămâne pe parcursul zilei de azi, până diseară, codul galben de vânt pentru sudul Moldovei, jumătatea de est a Munteniei și Dobrogea, unde așteptăm rafale ale vântului cu viteze în general de peste 55 - 60 kilometri la oră. Vreme în general frumoasă astăzi, poate în zona Carpaților Orientali să se adune după amiaza norii și să fie câteva averse slabe

Ce temperaturi așteptăm în perioada următoare

Azi suntem cu temperaturi în jurul normelor, undeva în general între 25 și 32 de grade, însă pentru săptămâna viitoare, mai ales până la jumătatea sa, transportul de aer cald dinspre nordul Africii se va intensifica pe partea de sud si sud-est a continentului, implicit pe țara noastră, și prin urmare de marți încolo mai ales, marți, miercuri și joi, vom avea temperaturi destul de ridicate în partea de sud și sud est a teritoriului.

Ne referim la Banat, Oltenia, Muntenia, sudul Moldovei și Dobrogea continentală, unde deja de marți vom vorbi de vreme caniculară la început în sud vest, și apoi și în zonele pe care le-am menționat, prin urmare așteptăm la amiază ca frecvent temperaturile să depășească 35-36 de grade și cu siguranță în aceste zone disconfortul termic va fi unul ridicat, în sensul că acel indice de temperatură umezeală va depăși pragul critic de 80, ceea ce va însemna că vom avea temperaturi resimțite probabil și de peste 40 de grade.”, a spus meteorologul ANM.

 

 

Sursa: realitatea.net


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: