28
Dum, Apr

Eveniment

Poarta Șchei, un alt simbol al Brașovului se degradează pe zi ce trece.

Liderul de grup al consilierilor locali social-democrați cere Primăriei demararea cât mai urgentă a lucrărilor de reabilitare și restaurare a Porții Șchei.

În calitate de membru în Consiliul director al Fundației Monumentelor Istorice, creație a primarului Coliban, cer public ca acest organism înființat să își ia în serios obiectivele și atribuțiile, astfel încât să funcționeze și să se vadă niște rezultate concrete. 

Nu mai putem tolera ca unul din simbolurile Brașovului, prin care trec zilnic mii de oameni și milioane de turiști anual, să devină, chiar sub ochii noștri, o rușine. Poarta Șchei este astăzi un monument emblematic lăsat de izbeliște, scorojit, murdar, afectat de igrasie, dar și de elanul trecătorilor de a-și scrie numele sau anul nașterii pe pereții acestuia.

Din păcate, de-a lungul anilor, Poarta Șchei a suferit o degradare treptată și continuă. Lipsa de întreținere adecvată, poluarea, infiltrațiile de apă și schimbările climatice au contribuit la această situație. Peste toate însă, indiferența administrației USR, aceeași care a promis în campanie un Brașov turistic și istoric cu care să ne mândrim.

Domnule Coliban și întreaga administrație USR din Primăria Brașov, nu mai ignorați istoria acestui oraș, îndreptați-vă atenția și către monumentele-simbol și haideți să redăm Brașovului nostru imaginea de cel mai frumos oraș al țării și mândria brașovenilor de a avea cu ce ne lăuda în fața altora!

Cer dezbateri cu specialiști: arhitecți, urbaniști, ingineri și găsirea unor soluții de urgență în cadrul Fundației Monumentelor Istorice privind restaurarea acestui monument îndrăgit de toți brașovenii și demararea lucrărilor cu celeritate, mai ales în perioada în care și condițiile meteo permit.

Restaurarea Porții Șchei este o necesitate urgentă și importantă pentru conservarea patrimoniului cultural și istoric al Brașovului. Aceasta nu doar că ar aduce înapoi strălucirea și frumusețea arhitecturală a monumentului, dar ar și asigura o protecție adecvată împotriva deteriorării ulterioare. Restaurarea va restabili conexiunea cu istoria și cultura orașului, oferind ocazia oamenilor, indiferent că sunt localnici sau turiști, de a se bucura de acest monument în toată splendoarea sa.

Și ar mai fi ceva: un bun gospodar se vede de la intrarea pe poartă!” spune Alexandra Crivineanu


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: