19
Vin, Apr

sursă foto: realitatea.net

Eveniment

Statele Unite transferă Ucrainei, pentru prima dată de la începutul războiului, banii confiscați de la un oligarh rus.

Premiera a fost făcută de procurorul general american, Merrick Garland, care a trimis 5,3 milioane de dolari autorităților de la Kiev. 

Cel de la care au fost confiscați banii este Konstantin Malofeev, cunoscut drept și „oligarhul ortodox”. Magistrații americani transmit că vor urma și alte transferuri în urma confiscării averilor obținute ilegal de oligarhii ruși.

Garland a precizat că banii confiscați de la oligarhul rus Konstantin Malofeiev vor fi direcționați către Kiev. „Acesta reprezintă primul transfer al SUA din fondurile rusești confiscate pentru reconstrucția Ucrainei”, a declarat Garland, care a subliniat că „nu va fi și ultimul”.

Anul trecut, Departamentul de Justiție al SUA l-a acuzat pe Malofeiev de încălcarea sancțiunilor impuse Rusiei. Procurorii au spus că omul de afaceri, care sponsoriza un imperiu mediatic pro-Putin, a finanțat grupările ce promovau separatismul în Crimeea, peninsula ucraineană anexată de Rusia în 2014. 

Încă din primele săptămâni de război, de când Occidentul pregătea setul de sancțiuni dure, Statele Unite au anunțat mai multe procese penale împotriva miliardarilor corupți ai Rusiei. 

 

 

Sursa: realitatea.net


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: