26
Vin, Apr

Eveniment

Semnătura președintelui PSD, domnul Marcel Ciolacu, pe amendamentele care completează proiectul aflat în dezbatere în Camera Deputaților garantează că politica românească, la toate nivelurile, va fi mult mai accesibilă femeilor.

Devine obligatoriu ca la TOATE tipurile de alegeri politice din România, minimum 30% dintre candidați să fie femei.

Este o binevenită și binemeritată susținere a femeilor care reflectă atitudinea și principiile PSD, de promovare a echității, a deschiderii față de societate și a egalității de șanse, în deplină concordanță cu valorile europene. 

Amendamentele asumate de președintele PSD și comunicate public completează prevederile proiectului de lege inițiat de ministrul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse, doamna Gabriela Firea, aflat în dezbaterea Camerei și care instituia o cotă de reprezentare de minimum 30% a femeilor doar pentru alegerile locale și pentru conducerea corporativă a întreprinderilor publice. Acum, se extinde și devine obligatorie cota de reprezentare de 30% femei și pentru alegerile europarlamentare, dar și pentru scrutinul parlamentar.

PSD recunoaște prin acest demers legislativ că România are nevoie de expertiza femeilor prin prezența lor în eșaloanele tuturor puterilor statului!

Organizația Femeilor Social Democrate (OFSD) din Brașov salută și susține demersul PSD privind extinderea reprezentării femeilor în toate funcțiile politice alese, prin impunerea unei cote de minimum 30% pentru femei la toate tipurile de alegeri politice din România.

OFSD Brașov consideră că acesta este un pas important în direcția promovării egalității de gen și a implicării femeilor în viața politică, în deplină concordanță cu valorile europenea declarat președintele OFSD Mun. Brașov, Av. Ioana – Adriana HENEGAR.

Apreciez că acest demers legislativ arată faptul că România are nevoie de prezența și expertiza femeilor în eșaloanele tuturor structurilor de stat. Egalitatea de șanse între femei și bărbați este un principiu fundamental al dreptului UE, iar acest proiect legislativ armonizează legislația din România prin transpunerea directivelor europene în materie. Femeile au dovedit că pot reuși în toate domeniile de activitate, iar acestea trebuie susținute atât prin cadrul legal, cât și prin asigurarea efectivă a șanselor egale de a prospera.

PSD este un partid care a dovedit maturitate politică dar și modernizare și evoluție permanentă în spirit europeana conchis președintele OFSD Mun. Brașov, Av. Ioana – Adriana HENEGAR.


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: