25
Joi, Apr

Eveniment

„Pescuitorii de perle” se întorc, la Opera Brașov, după șase ani!

Miercuri, 10 mai 2023, de la ora 17.00, la Muzeul „Casa Mureșenilor”, vă invităm la „Recitalul de la ora cinci”, susținut de mezzosoprana Sonia Hazarian, solistă a Operei Brașov, care ne va oferi un „Portret muzical”.

 La pian o va acompania Lioara Popa. Prezintă: Simona Manole. Artista a pregătit un recital alcătuit exclusiv din bijuterii ale liricii universale din care nu vor lipsi operele: „Il Trovatore” de G. Verdi, „La Favorita” de G. Donizetti, „Carmen” de G. Bizet, „Samson și Dalila” de C. de Saint-Säens sau „Nunta lui Figaro” de W.A. Mozart.

• Recitalul durează o oră și nu are pauză.

Preț bilete: 6 lei – adulți, 4 lei – pensionari și 1,5 lei – elevi, studenți. Acestea se pot achiziționa de la sediul Muzeului „Casa Mureșenilor” (Piața Sfatului nr. 25), înainte de începerea evenimentului.

Vineri, 12 mai 2023, de la ora 11.00, în Sala Operei Brașov, vă invităm să luați parte la repetiția generală cu public a spectacolului cu opera „Pescuitorii de perle” de G. Bizet.

Preț bilete: 25 lei

 

Sâmbătă, 13 mai 2023, de la ora 18.30, în Sala Operei Brașov, vom revedea, după șase ani, o capodoperă a liricii franceze: „Pescuitorii de perle” de Georges Bizet!

Libretul a fost scris de Michel Carré și Eugène Cormon. Premiera operei a avut loc la 30 septembrie 1863, la Théâtre Lyrique din Paris. La acel moment, Bizet nu împlinise încă 25 de ani, nefiind consacrat în lumea muzicală pariziană. Cererea de a compune „Pescuitorii de perle” a venit în urma câștigării prestigiosului Prix de Rome. În ciuda primirii favorabile din partea publicului, reacțiile presei au fost ostile, deși alți compozitori, printre ei și Hector Berlioz, au apreciat în mod deosebit muzica lui Bizet.

Amplasată în timpuri străvechi, pe exotica Insulă Ceylon, acțiunea operei înfățișează povestea de prietenie dintre doi bărbați, Zourga și Nadir, ambii pescuitori de perle, jurământul acestora, ce le este periclitat de dragostea lor pentru aceeași femeie, Leila, a cărei dilemă este dată de conflictul dintre iubire și jurământul ei sacru ca preoteasă.

Duetul de prietenie „Au fond du temple saint”, consacrat sub numele de „duetul pescuitorilor de perle”, este unul dintre cele mai cunoscute și apreciate în repertoriul liric. De altfel, Bizet a compus, pentru această operă, o muzică cu un efect „halucinogen”, plină de un romantism melancolic.

În distribuție, soliștii Operei Brașov: Leila - Cristina Radu, Nadir - Liviu Iftene, Zourga - Alexandru Chiriac (debut), Nourabad - Dan Popescu. Solişti balet: Andreea Rusu, Bogdan Rădăcină. Își dau concursul Orchestra, Corul și Baletul Operei Brașov. Conducerea muzicală îi aparține maestrului Traian Ichim. Regia poartă semnătura regizorală a lui Cristian Mihăilescu. Scenografia: Rodica Garștea. Dirijor cor: Dragoș-Mihai Cohal. Coregrafia și asistența de regie: Nermina Damian. Coordonator spectacol: Anda Tabacaru. Regie scenă: Marilena Aldea.  

• Spectacolul durează două ore și 20 de minute și are două pauze.

Pentru acest eveniment, nu mai sunt bilete disponibile!

Biletele pentru repetiția generală se pot cumpăra atât online, de pe site-ul www.bilet.ro, cât și de la sediul Operei Brașov din str. Bisericii Române nr. 51. Program Casierie: Luni – Vineri 10 – 17 sau cu o oră înainte de începerea evenimentelor (în cazul în care rămân bilete disponibile). Informații se pot obține la telefon: 0268-419380.

 


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: