29
Vin, Mar

Eveniment

PSD a insistat și a propus, în mod repetat, soluții care să oprească cheltuirea iresponsabilă a banului public.

Statul nu poate pretinde cetățenilor să fie responsabili, să strângă cureaua, fără să se manifeste el însuși în același sens. De aceea, PSD cere echitate și solidaritate socială: statul și cetățeanul trebuie să meargă în aceeași direcție ca să depășim cu toții, cât mai bine, această perioadă complicată, marcată de riscuri și incertitudini

Partidul Social Democrat, prin vocea președintelui Marcel Ciolacu, avertizează că așa nu se mai poate și că este obligatoriu să se aplice soluții de echitate socială.

Referitor la acest subiect, Senatorul Marius – Alexandru DUNCA, președintele Organizației Județene a PSD Brașov a declarat că  „ Noi, în calitate de social - democrați, am pledat în mod constant pentru o gestionare responsabilă și echitabilă a banilor publici. În această perioadă dificilă pentru țară, considerăm că statul și cetățenii trebuie să lucreze împreună pentru a depăși problemele și incertitudinile actuale”.

PSD a propus și a susținut un întreg set de astfel de măsuri:

1. Interzicerea cumulului pensiilor speciale cu salariul la stat. Nu este normal ca un „tânăr pensionar” să ajungă la venituri lunare, de la stat, de zeci de mii de lei lunar, în vreme ce oamenii obișnuiți își drămuiesc banii. Este o măsură încă în analiză, pentru ca e necesar să se identifice varianta admisibilă constituțional.

2. Suprataxarea veniturilor de la stat (pensii și/sau salarii) pentru componenta care depășește salariul brut al președintelui țării Este în analiza Ministerului Finanțelor.

3. Înghețarea angajărilor, până la finalul anului, ca regulă generală Excepțiile se vor aproba prin memorandum în Guvern.

4. Reducerea numărului de membri în Consiliile de Administrație.

5. Reducerea plății doctoratelor strict pentru acele persoane care efectiv lucrează în domeniu în care și-au luat doctoratul.

6. Reducerea cu 10% a cheltuielilor cu achiziția de bunuri și servicii la entitățile de stat, fără să fie afectate investițiile.

7. Oprirea achizițiilor auto inclusiv a leasing-urilor.

Propunerile noastre au menirea de reducere a cheltuielile inutile și creșterea transparenței și a responsabilității în folosirea banilor publici. În acest sens, am cerut interzicerea cumulului pensiilor speciale cu salariul la stat, suprataxarea veniturilor de la stat care depășesc salariul brut al președintelui țării, înghețarea angajărilor și reducerea numărului de membri în Consiliile de Administrație. De asemenea, am propus reducerea plății doctoratelor și oprirea achizițiilor auto inclusiv a leasing-urilor. Aceste măsuri fie sunt deja aprobate, fie sunt în analiză și sperăm ca partenerii de guvernare să fie întru totul de acord cu ele” a mai transmis senatorul.

Înțelegem că astfel de schimbări pot fi dificile și pot provoca nemulțumiri, dar considerăm că trebuie să acționăm în interesul public și să fim consecvenți cu valorile noastre. Refuzul de a sprijini astfel de măsuri pentru a respecta fixații ideologice irealiste este nejustificat și poate afecta credibilitatea guvernului în ochii cetățenilor.

Avem nevoie să susținem o gestionare responsabilă și transparentă a banilor publici și vom continua să luptăm pentru bunăstarea cetățenilor noștri” a concluzionat Senatorul Marius – Alexandru DUNCA, președintele Organizației Județene a PSD Brașov


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: