29
Vin, Mar

Eveniment

Deputatul PSD Marian Rasaliu a fost prezent ieri la dezbaterea parlamentară a Legii prevenirii separării copilului de familie.

Parlamentarul a punctat faptul că este vorba de o lege benefică pentru copiii din familiile vulnerabile al cărei scop nu a fost vreodată luarea micuților de lângă rude, ci, exact invers, rămânerea lor acolo. 

Am participat la ședința comună a Comisiei pentru Muncă și a Comisiei pentru Sănătate și Familie din Camera Deputaților, pentru a dezbate Legea prevenirii separării copilului de familie.  Din păcate, anumiți colegi au preferat circul în defavoarea dialogului constructiv. Parlamentarii care s-au opus legii s-au remarcat în mod negativ și printr-un comportament necivilizat și limbajul inadecvat pentru o dezbatere parlamentară. Din păcate, în loc să avem consens pe o lege atât de importantă pentru viitorul României, este atacată o lege benefică pentru copiii din familiile vulnerabile. Nicio prevedere din lege nu se aplică fără acordul părinților sau al reprezentanților legali ai copilului. Mai mult decât atât, peste tot în lege se spune că statul sprijină familia, nu o obligă.

Conform Eurostat, 8 din 10 copii români se confruntă cu lipsuri în ceea ce privește hrana, articolele de îmbrăcăminte sau încălțăminte. Și în județul Brașov există foarte comunități în care trăiesc familii vulnerabile care au nevoie de susținere. PSD a dorit să vină în sprijinul acestei categorii, cu acordul părinților, cu mese calde, rechizite, haine, un loc unde micuții să-și poată face temele. Scopul legii nu a fost vreodată luarea copiilor din familii, ci exact invers, rămânerea lor acolo!” a concluzionat deputatul PSD Marian Rasaliu.


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: