19
Vin, Apr

sursă foto: businessmagazin.ro

Eveniment

Liderii coaliției PSD-PNL-UDMR au căzut de acord, după o ședință pe care au avut-o luni după-amiază, asupra primului set de măsuri de austeritate menite să reducă deficitul bugetar estimat la 20 de miliarde de lei.

Cea mai importantă decizie îi vizează pe angajații la stat, ale căror salarii vor fi înghețate, potrivit surselor Realitatea Plus. În schimb, eliminarea cumulului pensie-salariu a făcut un pas înapoi.

Chiar dacă inițial se vehicula informația că guvernul ar putea renunța la înghețarea salariilor, alte surse indică faptul că măsura ar putea intra în vigoare foarte rapid, chiar de la 1 mai.

De la aceeași dată ar urma să fie stopate și angajările la stat, cu excepția situațiilor în care există deficit de personal, potrivit surselor citate de Realitatea Plus.

Guvernanții au mai stabilit, la solicitarea premierului, să nu se facă tăieri salariale, dar nici majorări, până când va fi gata noua lege a salarizării.

În ceea ce privește interzicerea cumulul pensie-salariu, această măsură ar urma să fie introdusă prin lege, nu prin ordonanță, deoarece e foarte posibil să fie neconstituțională.

O variantă luată în calcul este aceea a interzicerii cumulului pensie - salariu numai pe componenta de pensie specială.

O altă decizie vizează reducerea cu 10% a cheltuielilor cu bunuri și servicii în ministere.

 

 

Sursa: realitatea.net


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: