29
Vin, Mar

sursă foto: playtech.ro

Eveniment

Vremea se va răci din nou în ţară, după ce o masă de aer polar va pătrunde în România zilele viitoare, anunţă meteorologii.

Astfel, vom avea vreme la extreme. Astăzi este o zi frumoasă, însorită, dar lucrurile se vor schimba. Un val de precipitații va ajunge pe teritoriul țării noastre. 

E adevărat, nu peste tot, dar de mâine vorbim despre instabilitatea atmosferică accentuată. Este vorba de ploi, vijelii, grindină şi chiar îngheţ, spun meteorologii, apoi vremea se va încălzi, spre finalul săptămânii viitoare.

Dinspre Europa Centrală va avansa un front atmosferic care va determina ploi pe arii extinse mâine după-amiază, mâine noapte, în jumătatea de vest a țării. 

Mihai Huştiu, ANM: "Marți, ploile cuprind întreaga țară, vine o masă de aer polar"

"Marți, ploile cuprind întreaga țară. Practic, nicio zonă nu va fi ocolită de aceste ploi. Sunt ploi cu descărcări electrice și chiar intensificări ale vântului.

Urmează ca miercuri ponderea acestor ploi să se mute pe partea centrală, estică și sud-estică a țării și partea sudică. 

Și abia de joi putem să vorbim de ameliorare sub aspectul precipitațiilor. Totodată, dacă acum vorbim de o vreme plăcută sub aspect termic, temperaturi destul de apropiate de normal până la 22-23 de grade astăzi în Lunca Dunării, de asemenea și mâine 23 de grade prin Muntenia, în jur de 21 de grade și în Capitală. 

De marți încolo vremea se răcește, de asemenea, pătrunde o masă de aer rece, o masă de aer polar și ca urmare ajungem din nou la o vreme mai rece față de normal la această dată. 

Temperaturi destul de coborâte vor fi marţi pe partea vestică, nord-vestică, iar apoi miercuri o vreme rece, temperaturi de numai 8-9 grade prin depresiuni, 15-16 grade prin partea vestică și sudică a țării, ceea ce înseamnă temperaturi cu 5-7 grade mai mici față de normal", a spus meteorologul ANM, Mihai Huștiu, duminică, la Antena 3 CNN.

Meteorolog: "Vor fi temperaturi de -2 grade prin depresiuni, brumă, îngheț"

"De asemenea și joi va fi la fel, și chiar temperaturi ușor negative în depresiuni. Joi dimineață, temperaturi de -2 grade prin depresiuni, brumă, îngheț în acele zone depresionare. O vreme așadar destul de rece la mijlocul săptămânii viitoare. 

Abia de joi încolo contăm pe o ameliorare sub aspectul precipitațiilor și, de asemenea, și temperaturile încep să crească spre weekendul viitor.

Așa cum arată datele acum, vineri și chiar sâmbătă, o vreme destul de frumoasă în mare parte din țară, ploi puține, dar duminică-luni, probabilitatea de apariție a ploilor crește din nou. 

Sperăm că aceste ploi vor fi de scurtă durată și pe areale mai restrânse, astfel încât să nu ne strice perioada de minivacanță", a spus meteorologul ANM, Mihai Huștiu, duminică, la Antena 3 CNN.

 

 

Sursa: antena3.ro


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: