19
Vin, Apr

sursă foto: realitatea.net

Eveniment

Franța vrea să mobilizeze bătrâni de 72 de ani!

În prezent, vârsta militarilor rezerviști ajunge la cel mult 60-65 de ani.

Potrivit Ministerului francez al Apărării, autoritățile intenționează să mărească vârsta maximă pentru rezerviștii din armată la 70 de ani și, în unele cazuri, chiar la 72 de ani. În plus, Parisul are în vedere creșterea cheltuielilor militare în contextul unei "succesiuni de amenințări".

Conform DW, Ministrul francez al Apărării, Sebastien Lecornu, a anunțat că, în contextul schimbărilor în arhitectura de securitate a Europei, vârsta maximă pentru rezerviștii militari va fi mărită la 70 de ani pentru majoritatea soldaților.

Oficialul militar francez a dezvăluit săptămâna trecută, în cadrul discuțiilor despre bugetul de apărare consolidat al Franței, că limita de vârstă pentru majoritatea rezerviștilor va fi ridicată la 70 de ani. Potrivit lui Lecornu, în cazurile în care sunt necesare abilități specializate, această limită ar putea fi chiar mai mare. În prezent, limita de vârstă pentru rezerviști - militarii instruiți, pregătiți să fie mobilizați la nevoie - este cuprinsă între 60 și 65 de ani.

Vom mări limitele de vârstă... Oamenii vor putea fi rezervişti în armata franceză până la 70 de ani şi până la 72 de ani pentru anumiţi specialişti”, a declarat ministrul Apărării, Sebastien Lecornu, pentru postul francez RTL.

Mulți oameni de calitate se trezesc dați la o parte din cauza acestei limite de vârstă, ceea ce nu are sens”, a mai spus Lecornu.

Potrivit noului buget de apărare al Franței, cheltuielile militare vor crește semnificativ de la 43,9 miliarde de euro (47,9 miliarde de dolari) în acest an la 69 de miliarde de euro până în 2030. Această mărire a fost înregistrată și de alte națiuni membre NATO, după invazia Rusiei în Ucraina anul trecut.

Ministrul apărării, Lecornu, a explicat că această creștere a bugetului are scopul de a ajuta Franța să facă față mai bine "unei succesiuni de amenințări care se adună toate". El a afirmat că este important ca Franța să rămână în rândul națiunilor capabile să se apere și să abordeze amenințările actuale și viitoare.

Printre pericolele percepute se numără terorismul, conflictul din Ucraina și amenințările din războiul spațial și cibernetic, a precizat Lecornu.

Mișcarea vine în contextul în care Macron a semnat creșterea vârstei de pensionare de la 62 la 64 de ani, una dintre cele mai controversate reforme din Franța ultimelor decenii. 

 

 

Sursa: realitatea.net


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: