Lucian Pătrașcu, PSD Brașov – „ De ce nu avem la Brașov un târg de Paște cel puțin asemănător cu cel din Craiova?"
"Încă de la începutul mandatului USR la Primăria Brașov am observat cu toții o tendință îngrijorătoare în administrarea publică locală - majoritatea deciziilor sunt adoptate fără a fi luate în considerare nevoile și preocupările cetățenilor. Deși autoritățile se laudă cu faptul că ascultă și iau în considerare opiniile cetățenilor, realitatea este că majoritatea acestor opinii sunt ignorate. Cu alte cuvinte cetățenii sunt ignorați cu desăvârșire.
Spre deosebire de alte municipii din România care înțeleg nevoile cetățeanului și vin în întâmpinarea acestor nevoi, la Brașov agenda publică este neglijată tot timpul. Agendă publică ce este inundată de proiectele USR, majoritatea fără utilitate practică, fără implementare și fără a deservi intereselor generale ale cetățenilor.
Luna aprilie este o lună dedicată sărbătorilor pascale. În municipiul Craiova, chiar în aceste zile a fost deschis pentru o lună, începând din 1 aprilie până pe 1 mai, Târgul de Paște. Acest târg oferă, anul acesta, un concept inedit, având ca tematică povestea Alice în Țara Minunilor. Căsuțe unicat, pictate, special realizate de artistul Gabriel Rizea, piese de șah de peste un metru, pălării luminate atârnate în copaci, flori gigant, soldăței, peste 100.000 flori, dar și Alice, o figurină mare de cinci metri, care va superviza întregul eveniment de la balconul Casei Bibescu, sunt doar câteva dintre surprizele pregătite de Municipalitatea din Craiova pentru perioada sărbătorilor de Florii și Paște.
Cei mai mici dintre vizitatori vor avea ocazia să picteze la atelierul de ceramică, să-și facă poze cu personajele din povești împrăștiate prin poienițele din jurul Casei Bibescu, să joace șah cu Alice și prietenii ei, să participe la atelierele interactive precum cele de olărit, de șah, de pictură sau improvizație, să participe la treasure hunt, să vizioneze expoziții de fotografie sau să urmărească spectacolele de muzică și dans programate în fiecare weekend la Teatrul de Vară din parc.
Pe lângă toate acestea, la Târgul de Paște de la Craiova sunt prezenți artiști populari din toată țara, se pot achiziționa produse tradiționale din zonă de la producători locali și vizitatorii pot concura la curse de karting.
De ce nu avem la Brașov un târg de Paște cel puțin asemănător cu cel din Craiova? Este în stare primarul Coliban să răspundă pertinent și argumentat la această întrebare?
Sunt convins că nu! Cu siguranță primarul Coliban nu are argumente viabile pentru a răspunde. Este foarte clar că administrația publică USR din Brașov este foarte departe de ceea ce ar trebui să fie o administrație publică. Este rușinos faptul că Brașovul nu are un astfel de târg de Paște.
Ne aflăm în prezența unui exemplu ce face parte dintr-un trend mai larg. În ultimii ani, administrația publică locală a luat foarte multe decizii iresponsabile care au afectat și afectează negativ viața cotidiană a noastră, a brașovenilor. Administrația USR a Brașovului a pierdut contactul cu realitatea și tratează cetățenii ca pe niște cifre sau statistici, în loc să îi considere parteneri și colaboratori.
Acest tip de mentalitate păguboasă a administrației USR, precum și abordarea lipsită de transparentă a activităților din primăria Brașov, ignorarea cu desăvârșire a nevoilor și preocupărilor locuitorilor Brașovului, lipsa de implicare a administrației publice locale, condamnă municipiul Brașov la subdezvoltare și regres.", subprefect Lucian Pătrașcu, președintele Organizației Municipale a PSD Brașov
România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: