29
Joi, Feb

sursa foto: Libertatea.ro

Eveniment

     Fostul deputat Petre Roman a pierdut definitiv la instanța supremă procesul cu Agenția Națională de Integritate, care l-a găsit incompatibil întrucât era parlamentar cu PFA, dar nu pentru că inspectorii de integritate ar fi avut câștig de cauză,

ci din cauză că Roman a depus contestația prea târziu. „Admite recursul declarat de pârâta Agenţia Naţională de Integritate împotriva sentinţei civile nr. 1390 din 22 aprilie 2016 a Curţii de Apel Bucureşti – Secţia a VIII-a contencios administrativ şi fiscal. Casează sentinţa civilă recurată şi, rejudecând: Admite excepţia tardivităţii formulării contestaţiei, invocată de pârâtă prin întâmpinare. Respinge contestaţia formulată de reclamantul Petre Roman împotriva Raportului de evaluare nr. 10447/G/II/12.03.2014 întocmit de pârâta Agenţia Naţională de Integritate, ca tardiv formulată. Definitivă”, se arată în minuta deciziei, potrivit vocea.biz.

În martie 2014, A.N.I. a anunţat că Petre Roman se afla în stare de incompatibilitate începând cu data de 20 decembrie 2012, întrucât deţinea, simultan, funcţia de deputat şi calitatea de persoană fizică autorizată. Iniţial, Petre Roman a contestat raportul întocmit de ANI, însă a greşit instanţa unde trebuia să deschidă procesul. Astfel, el a depus contestaţie la Tribunalul Bucureşti, în aprilie 2014, însă acţiunea sa a fost respinsă, deoarece instanţa competentă era Curtea de Apel Bucureşti. În consecinţă, ANI a cerut Camerei Deputaţilor revocarea din funcţie a lui Petre Roman, deoarece raportul de evaluare prin care acesta a fost declarat în stare de incompatibilitate a rămas definitiv, după ce nu a fost contestat în termenul prevăzut de lege. Drept urmare, pe 9 februarie 2015, plenul Camerei Deputaţilor a luat act de încetarea mandatului deputatului Petre Roman. Ulterior, Petre Roman a depus o nouă contestaţie la Curtea de Apel Bucureşti, instanţă care a decis în aprilie 2016 anularea raportului ANI. La recurs însă Petre Roman a pierdut definitiv procesul.


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: