29
Vin, Mar

sursă foto: antena3.ro

Eveniment

Transgaz a scos la licitaţie contractul pentru construcţia conductei de transport a gazelor naturale pe direcţia Prunişor - Orşova - Băile Herculane - Jupa, a anunţat ministrul Energiei, Virgil Popescu.

"Mergem mai departe cu dezvoltarea infrastructurii energetice. A fost făcut un nou pas pentru construcția conductei de transport a gazelor naturale pe direcția Prunișor - Orșova - Băile Herculane - Jupa.

Transgaz a scos la licitație contractul pentru construcția conductei, care va avea o lungime de 180 km, iar fondurile vor fi asigurate inclusiv din Fondul pentru Modernizare.

În august 2022 am semnat autorizaţia de construire a conductei de transport gaze naturale, care prevede inclusiv alimentarea cu energie electrică, protecţie catodică şi fibră optică.

Totodată, proiectul de investiții ”Conductă de transport gaze naturale pe direcția Prunișor - Orșova – Băile Herculane – Jupa” a fost declarat de Guvern proiect de importanţă naţională în domeniul gazelor naturale.

Este un proiect important pentru regiunea Olteniei, dar si o piesă vitală pentru a diversifica rutele de transport către Vest și pentru a face din România un hub energetic.

Conducta va trece prin județele Mehedinți și Caraș – Severin (municipiile Caransebeș & Orșova, plus localitățile Băile Herculane, Topleț, Mehadia, Cornea, Domașnea, Căzănești, Teregova, Armeniș, Slatina Timiș, Bucoșnița, Buchin, Turnu Ruieni, Obreja, Prunișor, Husnicioara, Căzănești, Sisești, Ilovăț, Bâlvănești, Godeanu, Balta, Podeni, Cireșu și Ilovița).

Prin realizarea acestei conducte se poate asigura alimentarea cu gaze naturale a localităților din zona de interes a obiectivului, respectiv un număr de aproximativ 15.500 consumatori casnici, 94 instituții publice (școli, primării, dispensare. cămine culturale, cabinete medicale, etc) și aproximativ 113 de agenți economici în județul Mehedinți precum și aproximativ 12.000 consumatori casnici, 136 instituții publice (școli, primării, dispensare. cămine culturale, cabinete medicale, etc) și aproximativ 231 de agenți economici în județul Caraș Severin", a scris Virgil Popescu luni într-un mesaj pe Facebook.

 

 

Sursa: realitatea.net


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: