28
Joi, Mar

sursă foto: Primăria Brașov

Eveniment

Municipalitatea pune la dispoziția ONG-urilor 600.000 de lei pentru organizarea de evenimente care au ca obiectiv sustenabilitatea urbană, ecologia, protecția mediului și lupta împotriva schimbărilor climatice.

Cel puțin una dintre activități trebuie să se desfășoare în perioada FOV 2023.

Unsprezece organizații nonguvernamentale au depus la Primăria Municipiului Brașov  proiecte de organizare a unor evenimente dedicate protejării mediului, pentru a fi finanțate prin ghidul dedicat finanțării organizațiilor care desfășoară activități nonprofit de informare, educare și conștientizare în domeniile sustenabilitate urbană, ecologie, protecția mediului și lupta împotriva schimbărilor climatice. Pentru a fi eligibile, cele 11 proiecte trebuie să includă minim o activitate dedicată publicului larg în perioada desfășurării celei de a treia ediții a Forumului Orașelor Verzi, respectiv 4 – 10 septembrie 2023. Conform calendarului actualizat al acestui ghid, în perioada 31 martie – 6 aprilie se va desfășura prima etapă de evaluare: verificarea conformității administrative, respectiv a eligibilității cererilor de finanțare.

Proiectele depuse trebuie să se înscrie în următoarele arii tematice: „Mobilitate și transport alternativ“, „Managementul deșeurilor“, „Spații verzi și reconversie urbană“, „Calitatea aerului“ și „Energie regenerabilă“, cu următoarele obiective: informarea, conștientizarea și educarea cetățenilor din aceste arii tematice, fiind încurajate proiectele cât mai inovatoare, forma lor putând varia de la proiecte culturale (de tip expoziții, instalații multimedia, proiecții de film etc), la proiecte sportive (competiții, evenimente de sport de masă etc) și până la proiecte educative (ateliere creative, sesiuni de informare, dezbateri etc.).

Valoarea maximă care poate fi alocată unui singur proiect de mediu este de 100.000 de lei, contribuția beneficiarului fiind de 10%.

Potrivit Ghidului de finanțare, acordarea sumelor nerambursabile se realizează având la bază calitatea și originalitatea proiectului; relevanța; fezabilitatea; rezultatele așteptate, impactul și sustenabilitatea; modul în care a fost întocmit bugetul proiectului.

Calendarul, actualizat, pentru concursul de proiecte de mediu - 2023 este următorul:

31 martie  - 6 aprilie - Verificarea conformității administrative, respectiv a eligibilității cererilor de finanțare (Etapa I);

7 aprilie - Afișarea listei cu proiectele eligibile în etapa I, respectiv lista cu proiectele care nu sunt eligibile;

10 - 25 aprilie – Analizarea și notarea proiectelor de către Comisia de Evaluare (Etapa a II-a);

26 - 27 aprilie - Publicarea listei cu proiectele selectate pentru finanțare, inclusiv punctajul obținut de fiecare proiect;

28 aprilie – 3 mai - Termenul pentru depunerea contestațiilor;

4 – 8 mai - Termenul pentru soluționarea contestațiilor;

9 mai - Publicarea listelor finale cu proiectele selectate pentru finanțare.


România are nevoie de ONG-uri și presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul!
Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: